Türkiye'ye Yerli NASA Geliyor - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'ye Yerli NASA Geliyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hükümetin önümüzdeki 3 ayda yapacaklarını açıkladı. En önemlileri; Türkiye Uzay Ajansı kurulacak.

09.04.2016 09:05

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kazım 2015 Genel Seçimlerinden önce verdikleri sözlerle ilgili '2016 Yılı Eylem Planı Toplantısı'nı İstanbul'da yaptı. 64'üncü hükümet olarak 4.5 aylık icraat süresini tamamladıklarını hatırlattı, gelecek 3 ay içinde yapacaklarını anlattı.

HÜKÜMETİN 3 AYDA YAPACAĞI İŞLER

* Yükselen Türkiye'nin önemli bir adımı olarak; Türkiye Uzay Ajansı'nın açılması 3 ay içinde gerçekleşecek.
* Su kanunu, tabiat ile biyolojik çeşitliliğin korunmasına yönelik yasal düzenlemeler hayata geçecek.
* Vize muafiyeti çerçevesinde 72 şartın 43'ü tamamlandı, geriye kalan idari ve yasal düzenlemeler kısa süre içinde tamamlanacak. Haziran sonu itibarıyla AB ülkelerine vizesiz seyahat gerçekleşmiş olacak.
* Yatırım ortamının iyileştirilmesi çerçevesinde şirket kuruluş ve tasfiye süreçlerinin basitleştirilmesi de dahil, yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik bir paket TBMM'ye sevk edilecek.
* Serbest bölgelerin cazibesini artıracak düzenlemeler hayata geçirilecek.
* Sermaye piyasalarına kurumsal yatırımcıların girmesini teşvik edecek yeni düzenlemeler tamamlanacak.
* Özel istihdam bürolarının faaliyetleri geçici iş ilişkisini de içerecek şekilde genişletilecek.
* Kamu denetçiliği kurumu ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun yetkilerini artırılacak.
* İş uyuşmazlıklarında arabuluculuğu zorunlu hale getirecek şekilde iş mahkemelerinin yapısı ve işleyişinin gözden geçirilmesine yönelik çalışmalar tamamlanacak.
* Büyükşehir belediye kanunun gözden geçirilmesi, kalkınma ajansları, bölge kalkınma idareleri ve yatırım destek ofislerinin daha verimli hale getirilmesine yönelik çalışmalar tamamlanacak.
* Yüksek öğretim kanunu ve reformunun hazırlanması, yüksek öğretim kalite kurulunun oluşturulması, ulusal öğretmen strateji belgesinin hayata geçirilmesi, eğitim fakültelerinin yeniden yapılandırılması çalışmaları da 3 ay içinde tamamlanecek.
* Kamu maliyesi alanında, vergi usul kanun güncellenmesi vergi beyannameleriyle sosyal güvenlik bildirgelerinin birleştirilmesi ve dönemsel artışları belli bir bir göstergeye bağlayan düzenlemelerini içeren çalışmalar tamamlanacak.

VATANDAŞ REFORMLARI İNTERNETTEN İZLEYECEK

Hükümetin geçen yılın aralık ayında kamuoyuyla paylaştığı reformlarla ilgili gelişmeleri, vatandaşların daha kolay takip edebilmeleri için internet sitesi de kuruldu. Başbakanlık tarafından oluşturulan "www.reformlar.gov.tr" isimli sitede 3, 6 ve 12 aylık reformlara ilişkin bilgiler yer alıyor. Sitede, toplumun hangi kesimi için hangi vaat ve reformların hayata geçirildiği ayrıntılı şekilde anlatılıyor. Sitenin, sosyal medya hesapları da bulunuyor ve bu sosyal medya platformları üzerinden vatandaşlar görüş ve önerilerini iletebiliyor. (Kaynak:Hürriyet)

Türkiye\'ye Yerli NASA Geliyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Türkiye'ye Yerli NASA Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • islam: Muhtarlari bilim adami yaptik bilim adamlarida cezaevine birak way memleketin haline 30 11 Yanıtla
  • 1907-X: Muhtarları toplayın sorun bakalım. Silikon vadisi hangi köyümüz olsun. Hangi köyümüzü San Francisco, hangi köyümüzü Arizona yapalım. Akil adamlar da yardımcı olsunlar. Araya birkaç da sanatçı serpiştirin. 2 de reklam filmi çekin şöyyyyllleee Türk bayraklı filan. Ahada kurdunuz NASA yı yine MASA da. Yerler, yerler hep yediler. Acele etmeyin önce binaları yapıyoruz diyerek bir daha ki seçimlere hız verirsiniz. Adını da SEYYAH ve ya EVLİYA ÇELEBİ koyar takdir de toplarsınız. Oldu da bitti maşallah. 10 12 Yanıtla
  • Vatandaş Kamil: Bırak masalı Davutoğlu, benim refah seviyem artmadığı sürece ne yapdığınızın benim için hiç bir anlamı yok! 11 10 Yanıtla
  • Mustafa: Yapıyorlar sıkıntı yok. Helal olsun 9 11 Yanıtla
  • Lice: Başınada cübbeli ahmed efendiyi koyun verin eline 100 bin dolar size bütün kozmosu anlatsın hem cihaz yapmanıza bile gerek olmaz 8 8 Yanıtla
  • ....: Yalandan kim ölmüş at gitsin utanacak yüzde kalmamış nasılsa sizde 6 9 Yanıtla
  • Oflaz: Adamlarda Rabbim razı olsun ne söylemişlerse bir bir yapıyorlar 7 8 Yanıtla
  • şehzadekapı muhtarı: BEYLER :) O DİİLDE TÜRKİŞ NASANIN AÇILIMINI KEŞFETTİM BEN !:) NASA= NASILDA ALDATTIM SİZİ AKKOYUNLARIMBENİM . . . . HÜLOOOOOOĞ:) 6 9 Yanıtla
  • tatar: sizi sevdik islamın peşinde sandık ama görüyorzki siz kapitalizmin gücüne kapılmış ve emperyalizmin peşindesiniz siz gücün paranın sömürgeciliğin peşindesiniz kusura bakmayın size inancımız kalmadı şahsım adına size verdiğim oy için utanıyorm ve o oy dolayısıyla vicdan azabı çekiyorm acaba bu ölenlerden size verdiğim oydan dolayı benimde payıma günah düşüyormu diye vicdan azabı çekiyorm olenher insanın sakat kalan her insanın vebali sizin ve sizi destekleyan biizlerin boynundadır 13 1 Yanıtla
    Klm: Ne anlatıyorsun dingil 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement