Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi - Son Dakika
Yerel

Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi

Siirt'te, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan '"Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi" kapsamında seminer düzenlendi.

19.02.2015 17:48  Güncelleme: 17:25

Siirt'te, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan ' "Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi" kapsamında seminer düzenlendi.

Siirt Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi'nde Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine yönelik düzenlenen seminerde konuşan Eğitim Uzmanı Hüseyin Erdoğan, "Öğrenmenin Değeri", Öğrenme Fırsatlarına Erişim" ve "Dijital Öğrenme" konularında bilgi verdi.

Erdoğan, yetişkin eğitiminin, hayat boyu öğrenmenin önemli bir parçası olduğunu belirterek, hayat boyu öğrenmenin, insanın hayatı boyunca edindiği bilgi ve deneyimlerinin tümünü içeren bir süreç olduğunu söyledi.

Hayat boyu öğrenmenin, sadece eğitim kurumlarından edinilen bilgileri kapsamadığını, iş hayatı, aile ve sosyal çevreden edinilen öğrenmeleri de kapsadığını ifade eden Erdoğan, "Çağımızda eğitimli birey, dünyadaki gelişmelere açık, onları takip eden, onunla ilgilenen, kendi yaşamına uygulayan, araştırmacı kişidir.

Türkiye toplumu, öğrenmeye hevesli, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden bir toplumdur. Amacımız yetişkinlerin de hayat boyu öğrenme sürecine aktif olarak katılımını sağlamaktır" dedi.

Seminere, MEB Temsilcisi Mustafa Balcı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Aydın Ceyhan ve Siirt Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Saraç Batur da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement