Kılıçdaroğlu: Mazotu 2 Liraya İndireceğiz - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu: Mazotu 2 Liraya İndireceğiz

Kılıçdaroğlu: Mazotu 2 Liraya İndireceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün bu olayların bilincindeyiz." dedi.

12.01.2015 15:10  Güncelleme: 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün bu olayların bilincindeyiz. Emin olun olağanüstü çaba harcıyoruz. Önümüzde ciddi engeller var. Biz bunun da bilincindeyiz. Her türlü engel önümüze çıkarılıyor. Telefonlarımız dinleniyor aile boyu, parti boyu. Her türlü baskılar yapılıyor. Bunlar bizi yıldıramaz arkadaşlar. Yapmazlarsa namerttirler diyoruz zaten. Bizi asla yıldıramaz" dedi.

Ziraat Mühendisleri Odası'nın (ZMO) düzenlediği Türkiye Ziraat Mühendisliği 8. Teknik Kongresi'ne katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada Türkiye'nin dünyanın en büyük ilk 20 ekonomisinden birisi olduğunu ve 19. sırada yer aldığını söyledi. Türkiye'nin yaşam göstergelerinin Birleşmiş Milletler'in verilerine bakıldığında 69. sırada olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, "O zaman hepimize düşen bir görev var. Görev hepimize düşmekle beraber bu ülkenin aydınlarına en büyük görev düşüyor aslında. Aydınların sorumluluğu çok önemlidir. Çünkü sokaktaki sade yurttaşımız uzun vadeli düşünmez. Bir aydın kadar ekonomiyi de, siyaseti de irdelemeyebilir. Ona zamanı da olmayabilir, kapasitesi de olmayabilir, eğitimi de ona müsait olmayabilir. Ama aydınların sorumluluğu çok ağırdır. Eğer bir ülke bu konuma düşüyorsa sorun birazda aydınlarından kaynaklanıyor. Tabi aydın dediğimiz el etek öpen aydınlardan kastetmiyorum, onlara aydın denmez. Onlar yurttaş olmanın bilincine hala varmış değiller. Onlar kendilerini hala gücün kulu olarak görüyorlar. İkisinin arasında dünya kadar fark var. Benim onlara sözüm yok. Onun okumuşluğu da onu aydın kılmaz. Aydın ülkesini geleceğe, çağdaş uygarlığa taşıyan kişidir. Bu konuda azim içinde çaba gösteren kişidir. İster tarımda, ister sanayide, ister tıpta, ister sanatta, hayatın her alanında aydınlara büyük görev düşüyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, CHP olarak bütün olayların bilincinde olduklarını belirterek, "Emin olun olağanüstü çaba harcıyoruz. Önümüzde ciddi engeller var. Biz bunun da bilincindeyiz. Her türlü engel önümüze çıkarılıyor. Telefonlarımız dinleniyor aile boyu, parti boyu. Her türlü baskılar yapılıyor. Bunlar bizi yıldıramaz arkadaşlar. Yapmazlarsa namerttirler diyoruz zaten. Bizi asla yıldıramaz. Ama ben istiyorum ki, bizim belki siyasal dokunulmazlığımız var. Bu dokunulmaz nedeniyle cesur olduğumuzu söyleyen bazı aydınlarımızda var. Aydın aynı zamanda toplumuna karşı bedel ödemeyi göze alan kişidir. O nedenle hepimizin büyük sorumlulukları var" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu: Mazotu 2 Liraya İndireceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement