Türkmenistan'da 2014 Avaza Turizm Sezonu Turizm Eğitimleriyle Başladı - Son Dakika
Güncel

Türkmenistan'da 2014 Avaza Turizm Sezonu Turizm Eğitimleriyle Başladı

Türkmenistan\'da 2014 Avaza Turizm Sezonu Turizm Eğitimleriyle Başladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Türkmenistan Turizm ve Spor Devlet Komitesi arasında 29 Şubat 2012 tarihinde imzalanan Türkmenistan’da Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Meslekî Eğitim Programları Düzenlenmesi Projesi Uygulama Protokolü kapsamında planlanan 2014 eğitim programları, yapılan açılış töreniyle başladı.

27.05.2014 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Türkmenistan Turizm ve Spor Devlet Komitesi arasında 29 Şubat 2012 tarihinde imzalanan Türkmenistan'da Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Mesleki Eğitim Programları Düzenlenmesi Projesi Uygulama Protokolü kapsamında planlanan 2014 eğitim programları, yapılan açılış töreniyle başladı.

Güneşi ve temiz havası ile ekolojik açıdan turizme elverişli olan "Avaza" Turizm Bölgesi'nin geliştirilmesine yönelik Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov tarafından uygulamaya konulan milli kalkınma programında yer alan Avaza Turizminin geliştirilmesine destek olmak ve turizm alanında nitelikli personellerin yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla, Türkmenistan Turizm Devlet Komitesi ile TİKA arasında, 29 Şubat 2012 tarihinde protokol imzalanmıştı. İmzalanan protokol çerçevesinde Türkmenistan'da Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Mesleki Eğitim Programları Düzenlenmesi Projesi'ne aynı yıl başlanmıştı. Her iki ülkede düzenlenmekte olan eğitimler, turizm öğrencileri, otel çalışanları ve otel idarecilerine yönelik olarak devam ediyor.

TİKA ile Türkmenistan Turizm ve Spor Devlet Komitesi işbirliğinde ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleştirilen 2014 yılı turizm eğitim programları, Avaza'da yapılan açılış töreniyle başladı. Törende, Türkmenistan Turizm Devlet Komitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Abdurrahman Matniyazov, Avaza Vali Yardımcısı Çeşber Muhammedov, TİKA Koordinatörü Ali Muslu ve Türkiye'den gelen turizm öğretmenleri adına Esma Özkök birer konuşma yaptılar. Açılışa Türkiye'den gelen öğretmenler, işbaşı eğitimlerinin verileceği otellerin idarecileri ve turizm sektöründe çalışan kişiler de katıldı.

2014 yılı eğitim programları, Türkmenistan Turizm Devlet Komitesi nezdindeki otellerin yöneticilerinden oluşan 19 kişilik grup için 13-26 Nisan tarihlerinde Antalya'da düzenlenen eğitim programlarıyla başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye'nin farklı şehirlerindeki Turizm Meslek Liseleri'nden seçilen ve TİKA tarafından Türkmenistan'da görevlendirilen 16 turizm öğretmeni tarafından19 Mayıs - 12 Temmuz 2014 tarihleri arasında, Avaza'da faaliyet gösteren Dayanç, Hazına, Daşoğuz, Arzuv, Kerven, Türkmenbaşı, Kuvvat, Hasıl, Serdar, Kalkınış, Şapak, Bereket, Nebitçi, Berkarar, Deniz, Çarlak, Seyrana, İpek Yolu, Vatançı, Şovhun, Lebap, Balkan, Ahal, otelleri olmak üzere toplam 23 otelin mutfak hizmetleri, kat hizmetleri, önbüro hizmetleri, servis hizmetleri alanlarında çalışmakta olan 769 personele işbaşı eğitimleri verilmesi planlanıyor.

Türkmenistan'da turizmin geliştirilmesi amacıyla 2012 yılında başlatılmış olan söz konusu proje kapsamında, Türkiye'nin turizm alanındaki tecrübelerini paylaşmak amacıyla Türkiye'den görevlendirilen toplam 37 öğretmenin verdiği eğitimlerle 2014 yılı sonuna kadar Türkmenistan'da 1.560 otel personeline işbaşı eğitimleri verilmiş olacak. Türkiye'de düzenlenen eğitimlere ise,toplam31 öğretmen, 76 öğrenci, 51 otel idarecisi katılacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkmenistan'da 2014 Avaza Turizm Sezonu Turizm Eğitimleriyle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement