Turkuvaz Medya Grubu Binasına Yapılan Saldırı - Son Dakika
Yerel

Turkuvaz Medya Grubu Binasına Yapılan Saldırı

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bahri Akkan, Turkuvaz Medya Grubu binasına düzenlenen boyalı ve yumurtalı saldırıyı DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'nın azmettirdiği iddiasına ilişkin, Sarı'nın demokratik eleştiri hakkını kullandığını, İzmir'de yayın yapan Yeni Asır gazetesini eleştirdiğini savundu.

15.10.2015 15:04

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bahri Akkan, Turkuvaz Medya Grubu binasına düzenlenen boyalı ve yumurtalı saldırıyı DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'nın azmettirdiği iddiasına ilişkin, Sarı'nın demokratik eleştiri hakkını kullandığını, İzmir'de yayın yapan Yeni Asır gazetesini eleştirdiğini savundu.

Birleşik Metal-İş Sendikası İzmir Şubesinde basın toplantısı düzenleyen KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin temsilcileri, saldırıyı Sarı'nın azmettirdiği iddiasını yalanladı.

Ortak basın açıklamasını okuyan Akkan, Sarı'nın eleştiri hakkını kullandığını savundu.

Akkan, şunları ifade etti:

"DİSK Ege Bölge Temsilcimiz Memiş Sarı, demokratik eleştiri hakkını kullanarak bu gazetelerden, İzmir'de yayın yapan Yeni Asır Gazetesini eleştirmiştir. Sadece demokratik eleştiri hakkını kullanan ve gerçeklerin saptırılmasına karşı duruş gösteren Memiş arkadaşımız, Yeni Asır gazetesinde ve gazetenin genel yayın yönetmeni Şebnem Bursalı tarafından yazılan yazılarda açıkça hedef gösterilmektedir."

TMMOB Sözcüsü Melih Yalçın da yumurtalı eylemin şiddet içermeyen protesto eylemi olduğunu savundu.

Yalçın, "Dünyanın her yerinde protesto eylemidir, şiddet içermemektedir. Yargı organlarında da böyle kararlar vardır ama ben o yumurtalara acıdım. O yumurtaları pişirip, Suriyeli çocuklara yedirsek, bence daha faydalı bir iş yaparız" diye konuştu.

Bu arada Sarı, basın açıklamasını katılımcıların arasında izledi.

Önceki gün, Turkuvaz Medya Grubuna bağlı yayın organlarının bulunduğu binaya turnikelerin üzerinden atlayarak zorla girmeye çalışan grup, yumurtalı ve boyalı saldırıda bulunmuş, kendilerini engellemeye çalışan özel güvenlik görevlileriyle arbede yaşanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Turkuvaz Medya Grubu Binasına Yapılan Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement