Turob Başkanı Bayındır Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Turob Başkanı Bayındır Açıklaması

"(İsrailli turistlerden rezervasyon iptalleri) İsrail pazarının büyüklüğü toplamı etkilemeyecek bir oranda.

21.07.2014 17:43

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, İsrailli turistlerin rezervasyon iptallerine ilişkin, "İsrail pazarının büyüklüğü toplamı etkilemeyecek bir oranda. Bu durum, satışı gerçekleşmiş turların iptaline neden olacak seviyede değil" dedi.

AA muhabirine, İsrail'in Gazze saldırıları sonrasındaki gelişmelerin Türkiye'de turizm sektörüne olası etkilerini değerlendiren Bayındır, yaşanan gerilimin turizm sektörüne mutlaka yansımaları olacağını belirterek, "iyi ve istikrarlı" bir büyüme gösteren İsrail pazarının, Mavi Marmara olayı sonucunda önemli bir düşüş yaşadığını hatırlattı.

Geçen yıl sınırlı da olsa başlayan toparlanma eğiliminin, söz konusu olaylar nedeniyle yine en alt seviyelere ineceği öngörüsünde bulunan Bayındır, "Elimizde henüz kesinleşmiş istatistikler bulunmamakla birlikte Mavi Marmara süreci sonrasında ortaya çıkan tabloya döneceğimizi tahmin ediyoruz. İsrail ile ziyaret trafiğinin tamamen durması ise söz konusu olamaz" diye konuştu.

Bayındır, İsrail vatandaşlarıyla akrabalık ilişkisi içinde olan çok sayıda Türk vatandaşı bulunduğuna dikkati çekerek, bunların yıl içinde gerçekleştirdiği karşılıklı ziyaretlerin, istatistiklerinde belirli bir sayının ortaya çıkmasına neden olduğunu söyledi.

İsrail gerginliğinin diğer pazarları etkilemesinin yüksek bir ihtimal olmadığının altını çizen Bayındır, şunları da kaydetti:

"Zaten İsrail pazarının büyüklüğü toplamı etkileyemeyecek bir orandaydı. Fakat her şeye rağmen turizmin barış, huzur ve hoşgörü ortamında geliştiğini unutmamak gerekir. Savaşlar, ülkeler bizzat içinde olmasa dahi yakın coğrafyasında cereyan ettiğinde turizmini etkiler. Yakın coğrafyamızda devam eden çatışmalar da bir şekilde turizmimizi etkileyecektir. Bunlar satışı gerçekleşmiş turların iptaline neden olacak seviyede değildir. Fakat devam ettiğinde önümüzdeki yılın rezervasyon ve satışında kendini hissettirecektir." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Turob Başkanı Bayındır Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement