Tütüncü'den MHP İl Başkanı Kaya'ya Yanıt - Son Dakika
Yerel

Tütüncü'den MHP İl Başkanı Kaya'ya Yanıt

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya'nın düzenlediği basın toplantısındaki iddialarının asılsız olduğunu bildirdi.

05.06.2015 10:59

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya'nın düzenlediği basın toplantısındaki iddialarının asılsız olduğunu bildirdi.

Tütüncü, yaptığı yazılı açıklamada, Kaya'nın iddialarının siyasi amaçlı olduğunu, herhangi bir dayanağı bulunmadığını savundu.

Kaya'nın, bulunduğu makamdan beklenen bilgi birikimine sahip olmadığını ve Antalya gündemine ilişkin konulardan habersiz olduğunu iddia eden Tütüncü, Kepez Belediyesinin tüm hizmet alımlarında açık ihale yönteminin uygulandığını bildirdi.

Göreve geldikleri 2009 yılından bu yana 4 açık ihale usulü ile temizlik hizmet alımı yapıldığına değinen Tütüncü, çöp toplama hizmetlerinin aksaması insan sağlığını tehlikeye düşüreceğinden, pazarlık usulü ile ihale yöntemiyle 2 adet üçer aylık ve bir adet de 5 aylık temizlik ihalesi yapıldığını kaydetti.

Temizlik hizmetinin doğrudan temin usulü ile yapılmadığına işaret eden Tütüncü, "Ayrıca kanun, bu ihalelerde 3 firmanın ihaleye davet edilmesini yeterli bulurken, bu ihalelerde yeterli rekabetin sağlanması ve kamu yararı amacıyla belediyemizce 6 ve daha fazla firmaya davet gönderilmiştir" dedi.

"Bir çelişki ya da tereddüt bulunmamaktadır"

Kamu kurumu ihalelerinde mevzuat gereği, yasaklılık teyidi alınmayan hiçbir iş için, ihalenin sonuçlandırılamayacağının altını çizen Tütüncü, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Ayrıca tebligat aşamasından sonra istekli ile sözleşme imzalanması aşamasında yine aynı yönde teyit alma zorunluluğu vardır. Bu teyit sonucuna göre sözleşme imzalanmaktadır. Bu nedenle basın toplantısında ima edildiğinin aksine, belediyemiz ihalelerinde Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinden ceza alan yasaklı bir firmaya ihale verilmesi söz konusu değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız'ın 23 Mayıs 2015 tarihli Antalya toplu açılış töreninde, MHP İl Başkanının basın toplantısında iddia ettiği gibi Kepez Devlet Hastanesinin açılışı yapılmamıştır. Kepez Sütçüler'de yapımı devam eden 300 yataklı devlet hastanesi, Cumhuriyetimizin 92. yılında, 29 Ekim 2015 tarihinde hizmete girecektir. Bu husus, 3 Mart 2014 tarihindeki temel atma töreninde bizzat Sağlık Bakanımız sayın Mehmet Müezzinoğlu tarafından ifade edilmiştir. Henüz yapım aşamasında olan, yapımı devam eden devlet hastanemizin açılışı ile ilgili, MHP İl Başkanının basın açıklamasında iddia ettiği gibi bir çelişki ya da tereddüt bulunmamaktadır."

"Gerçek dışı iddialar"

Tütüncü, MHP İl Başkanı Kaya'nın genel seçimlere iki gün kala, "gerçek dışı iddialarla" kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını iddia etti. Kaya'yı "siyasi ahlak anlayışından yoksun olmakla" suçlayan Tütüncü, açıklamaların gündemi değiştirme amacını taşıdığını öne sürdü.

Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu en hafif ifadeyle cehaletin, acziyetin ve tükenmişliğin ifadesi olarak değerlendirilmektedir. Bizim siyaset anlayışımız bu tür edep ve ahlak dışı yöntemleri reddeder. Basın bildirisinin sahipleri bilmelidir ki insan kaybederken de centilmen olmalıdır. İftira, hiçbir zaman siyaset etme yöntemi olamayacağı gibi müfteriler de milletimizin maşeri vicdanında hak ettikleri karşılığı bulacaklardır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tütüncü'den MHP İl Başkanı Kaya'ya Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement