'Tuvale Düşen İlk Işık' Kars'ta Sergilendi - Son Dakika
Güncel

'Tuvale Düşen İlk Işık' Kars'ta Sergilendi

\'Tuvale Düşen İlk Işık\' Kars\'ta Sergilendi

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde faaliyet gösteren Serhat Kalkınma Ajansı, bölgenin sahip olduğu değerlerin tanıtımını bu kez de açtığı resim sergisi ile yaptı.

02.06.2015 11:33  Güncelleme: 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde faaliyet gösteren Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), bölgenin sahip olduğu değerlerin tanıtımını bu kez de açtığı resim sergisi ile yaptı.

SERKA, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği üyesi ülkenin önde gelen 8 ressamını Kars'a davet etti. Sanatçılara Kars Kalesi, Çıldır Gölü, Camuşlu Kaya Yazıtları, İshak Paşa Sarayı, Ahmedi Hani Türbesi, Ani Ören Yeri, Şeytan Kalesi düzenlenen üç günlük bir program ile gezdirildi. Yöreye ait tarihi ve turistik değerler usta sanatçıların tuvallerinde hayat buldu. Eserler Kars'taki SERKA hizmet binasında sergilendi.

Serginin açılışını Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta ve SERKA Genel Sekreteri Hüslü Kapu yaptı. Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın canlı müzik dinletisi eşliğinde açılan sergide bir konuşma yapan SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, 'Tuvale Düşen İlk Işık' sergisini açmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Hüsnü Kapu, "Temel amacımız yöredeki tarihi ve doğal yapıyı sanatsal çalışmayla insanlarımıza duyurmaktır. Tarihi, turistik ve sosyal değerleri bilinir hale getirmek. Türkiye'nin değişik bölgelerinden ve üniversitelerinden gelen çok değerli sanatçılarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Günay Özdemir de serginin Kars ve bölgenin tanıtımı için önemli bir faaliyet olduğunu bildirdi. Özdemir, "Faaliyette emeği geçen başta sanatçılarımız olmak üzere tüm arkadaşlarımıza, SERKA'ya teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da bu tür faaliyetlerin çok daha yoğun, çok daha katılımcı bir şekilde devam eder" dedi.

SANATÇILAR NE DEDİ?

Her sanatçı, yaptığı resmin önünde konuklara neler anlattığıyla ilgili kısa bir sunum yaptı. Birbirinden güzel resimlerin usta ellerden yansıması sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Katılımcılar pür dikkat resimleri inceledi ve sanatçıları ile selfie çektirdi. Sanatçılardan Karslı Ruhsar Karaoğlu Uçar, "Ülke ve dünya çapında bu projeyi Eylül 2014'te planladım. Sanatçılar, Ağrı, Doğubayazıt, Iğdır, Çıldır ve Kars'ın büyüsüne kapıldılar. Yaptıkları resimleri kuruma bıraktılar. Zaman içerisinde de o kurumun ve o kentin çok değerli bir koleksiyonu oluşur. Birçok kentte bu koleksiyonlardan müzeler oluşturulmuştur. Benim amacım da Kars'a bir müze bırakabilmek" diye konuştu.

Ankara Gazi Üniversitesi'nden emekli ressam Bünyamin Balamir de çalıştay nedeniyle Kars'ta olduğunu ve bu kente de ilk gelişi olduğunu belirterek, "Karslıyı, Kars kültürünü görmek, Kars'ın sokaklarında dolaşmakta çok güzel mutluluktu benim için. Sergilenen resmimde fantastik soyutlamayı işledim. Kars'ın ve bu coğrafyanın ruhunu sembolize ettim. Kanyonlar, vadiler, sular, göller, tarihi dokular, kaya katmanları, şeytan kalesini, bakireler manastırını ve Çıldır gölünün o sonsuzluğunu, gökyüzünün o güzel berraklığını işledim. Hepsinin sentezinden oluşmuş fantastik bir resim çıktı meydana" dedi. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Tuvale Düşen İlk Işık' Kars'ta Sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement