Tyb'de, "Türk Algısı" Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Tyb'de, "Türk Algısı" Konuşuldu

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Dadan, Klasik Arap Kaynaklarında Türk Algısı"nı anlattı.

01.06.2014 14:37  Güncelleme: 10:46

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi'nce 2014 Kültürel Etkinlikleri'nin bu haftaki bölümünde Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Dadan, "Klasik Arap Kaynaklarında Türk Algısı"nı anlattı. 

Dadan, yaptığı konuşmada, hadis kitaplarında yer alan Türklerle ilgili konulara değindi. Dadan, bu hadislerin sahih olmadığını, mevzu hadisler olduğunu söyledi.

Çin ve Arap kaynaklarında Türk ibarelerine değinen Dr. Ali Dadan, İslamiyet'ten önce de Araplar tarafından Türklerin tanındığını hatta Türkler için yazılmış kahramanlık şiirleri bulunduğunu belirtti.

Dadan, Emeviler Döneminde Türklerin İslamla tanıştığını ancak Emevilerin Arap olmayan Müslümanlara karşı uyguladıkları ırkçı muameleler yüzünden toplu geçişlerin daha sonraki dönemlerde görüldüğünü söyledi.

Hendek Savaşı sırasında Peygamber efendimizin Türk Çadırı kullandığını, bu çadırın Peygamber efendimizin vefatından sonra da Hazreti Aişe tarafından hac dönemlerinde Müslümanların sorularının cevaplandırıldığı mekan olarak kullanılmaya devam ettiğini dile getiren Dadan, Peygamberimizin Türkler hakkında bilgisi olduğunu, ancak sahabeler arasında Türk olduğuna dair henüz bir bilgiye ulaşamadığını belirtti.

Programı, TYB Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu,  Türk Dil Kurumu  (TDK) Üyesi Prof. Dr. Kazım Ürün, Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Tekin Gökmenoğlu,  akademisyenler, yazarlar ve öğrenciler ilgiyle takip etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tyb'de, 'Türk Algısı' Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement