Uaea 58. Genel Kurulu - Son Dakika
Güncel

Uaea 58. Genel Kurulu

Genel Kurul'da, Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetlerinin denetlenmesine ilişkin karar tasası oybirliğiyle kabul edildi.

26.09.2014 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının (UAEA) 58. Genel Kurulu'nda, Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetlerinin denetlenmesine ilişkin karar tasası oybirliğiyle kabul edildi.

Kurulun 9'uncu oturumunda ABD, İngiltere, Almanya, Güney Kore, Fransa, Kanada, Japonya ve Avusturalya tarafından "Ajans ile Kuzey Kore Arasındaki NPT Güvence Denetimleri Anlaşmasının Uygulanması" konulu karar tasarısı sunuldu. Kuzey Kore'nin, "Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması'na (NPT) uymasını, ajans ile işbirliği yapmasını, nükleer tesislerini denetime açması ve nükleer faaliyetlerini durdurmasını" öngörülen tasarı, oy birliğiyle kabul edildi.

Kararda, Kuzey Kore'nin gerçekleştirdiği nükleer testlerin BM Güvenlik Konseyi karalarına aykırı olduğu vurgulanarak, nükleer test yapmaktan vazgeçmesi istendi.

Kuzey Kore, NPT anlaşmasından çekildiği ve UAEA müfettişlerini kovduğu 1994 yılından bu yana küresel barış ve güvenliğe tehdit olarak görülüyor. Nükleer silah üretmek için çalıştığını sık sık açıklayan Kuzey Kore, uzun yıllardır nükleer denemeler yapmaya devam ediyor. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uaea 58. Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement