Uaü'de 2015-2016 Akademik Yıl Açıldı - Son Dakika
Yerel

Uaü'de 2015-2016 Akademik Yıl Açıldı

Uaü\'de 2015-2016 Akademik Yıl Açıldı

Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin (UAÜ) 2015-2016 akademik yılı açıldı.

14.09.2015 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin (UAÜ) 2015-2016 akademik yılı açıldı.

UAÜ 2015-2016 akademik yılı 87 ülkeden 2 bine yakın öğrenci ile açıldı. 4'üncü eğitim öğretim yılında yüzde 99 doluluğa ulaşan UAÜ akademik yıl açılış töreni UAÜ Konferans Salonu'nda yapıldı. Törene, Antalya Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, veliler ve öğrenciler katıldı. Açılış etkinlikleri ilk olarak Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Daha sonra üniversite öğrencilerinin müzik dinletisiyle devam etti.

ÜZDE 99 DOLULUK ORANINA ULAŞTIK

Bu yıl yüzde 99'un üzerinde doluluk oranına ulaştıklarını belirten UAÜ Rektör Vekili VE Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Bozbel, üniversite rekor kırdıklarını söyledi. Bozbel, "Öğrenci sayımız 2 bine yaklaştı. UAÜ'de bin 971 lisans, 147 de yüksek lisans öğrencisi okuyor. Tüm öğrencilerin yüzde 25'ini oluşturan yabancı öğrenci sayımız ise, 480. Bu yabancı öğrenciler 87 ülkeden gelmekte. Bu bir rekor. Türkiye'de hiç bir üniversitede bu kadar değişik ülkeden gelen öğrenci olduğu kanaatinde değilim. UAÜ'nün akademik kadro zenginliğiyle de uluslararalılığını kanıtladı. Üniversitemizde 30 ülkeden akademisyenin görev alıyor" dedi.

BURSLULUK ORANI YÜZDE 65

Bursluluk sayısında da artış olduğunu ifade eden rektör vekili Bozbel, öğrencilerinin yüzde 65'inin burslu okuduğunu belirtti. Bozbel, "Biz bununla gurur duyuyoruz ama yetinmiyoruz. Üniversitemizin fiziki imkanlarını günden güne artırmayı amaçlıyoruz. Şehir kampüsümüzde (MarkAntalya) hazırlık sınıfımız olacak. Burada (Döşemealtı) ek inşaatla fiziki kapasite daha da büyüyecek. Akademisyen ve öğrenci sayımızla da bu büyümeyi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

DÜNYACA ÜNLÜ OSMANLI TARİHÇİSİ İLK DERSİ VERDİ

Rektör Vekili Prof. Dr. Savaş Bozbel'in konuşmasının ardından, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk dersini Birmingham Üniversitesi tarih bölümünden dünyaca ünlü Osmanlı tarihçisi Prof. Dr. Rhoads Murphey verdi. Geçtiğimiz günlerde 100. yaşını kutlayan ünlü tarihçi Halil İnalcık'ın da öğrencisi olan Birmingham Üniversitesi tarih bölümünden Murphey, 'Osmanlı Devleti'nin Dünya Tarihindeki ve Medeniyetindeki Yeri' konulu ders verdi. Konuşmasını Türkçe yapan, Osmanlı'nın başından itibaren Avrupa'ya ve dünyaya açık bir politika izlediğini ifade etti.

OSMANLI'NIN ÖRNEĞİ BU ASIRDAKİ ÖRNEĞİ ABD

Osmanlı'nın çok dilliliği ve çok kültürlülüğü benimseyen bir devlet olduğunu sözlerine ekleyen Murphey, "Osmanlı'da tek kimlikli bir toplum arzu edilmedi. Farklılıklar zenginlik olarak kabul görüyordu. Osmanlı'da, Türkçe öğrenmenin, Müslümanlık bir zorunluluk değildi. Osmanlı İmparatorluğu'nun çökmesine 10 yıl kalana kadar bu zenginlikler, bu dünyaya açık tutum sürdürülmüştür. Osmanlı Devleti'nin uyguladığı politika ile bu asırdaki örneğin Amerika Birleşik Devleti'dir (ABD)."

REKTÖR VEKİLİNDEN MURPHEY'E ÇİÇEK VE PLAKET

Birmingham Üniversitesi tarih bölümünden dünyaca ünlü Osmanlı tarihçisi Prof. Dr. Rhoads Murphey, ilk dersi tamamladıktan sonra, Rektör Vekili Bozbel, Murphey'e plaket ve çiçek takdim ederek teşekkür ettikten sonra program kokteylle son buldu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uaü'de 2015-2016 Akademik Yıl Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement