Üç Sergi İçerisinde Tunca" Sergisi Açılacak - Son Dakika
Yerel

Üç Sergi İçerisinde Tunca" Sergisi Açılacak

Üç Sergi İçerisinde Tunca" Sergisi Açılacak

Türkiye ile Bulgaristan arasında sınır oluşturan Tunca Nehri'nin anlatıldığı "Üç Sergi İçerisinde Tunca" sergisi açılacak.

09.09.2014 18:13

Türkiye ile Bulgaristan arasında sınır oluşturan Tunca Nehri'nin anlatıldığı "Üç Sergi İçerisinde Tunca" sergisi açılacak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı açıklamada, projenin Edirne, Yambol ve Stara Zagora belediyelerinin işbirliğiyle hayata geçirileceğini belirtti.

Her şehirden beş ressamın Tunca Nehri'ni konu alan ikişer resim yapacağını ifade eden Gürkan, "Toplamda 30 eser daha sonra üç şehirde sergilenecek. İlk sergi 23 Eylül tarihinde Stara Zagora'da, ikinci sergi 15 Ekim'de Yambol'da ve son sergi de 6 Kasım'da Edirne'de gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.

"Üç Sergi İçerisinde Tunca" projesine Edirne'den ressamlar İbrahim Dinçeli, Enis Şensever, Ruken Aslan, Mustafa Haykır ve Baybora Temel'in katılacağını aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Kardeş şehrimiz Yambol Belediyesinden bize bu teklif geldiğinde, sanatsal anlamda böyle bir faaliyete biz de destek vermek istedik. Şehirlerimizi, ortak bir noktamız olan Tunca Nehri ekseninde farklı açılardan sanatsal boyutta tanıtacağız. Sanatçılarımız da bizlere bu konuda destek verdi ve hemen çalışmalarına başladı. İnanıyorum ki bu başlangıç, farklı işbirliklerini de beraberinde getirecektir." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üç Sergi İçerisinde Tunca' Sergisi Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement