Üç Sergi İçinde Tunca" Projesi - Son Dakika
Yerel

Üç Sergi İçinde Tunca" Projesi

Proje kapsasmında Türk ve Bulgar ressamların eserleri Bulgaristan'da sergilendi.

20.10.2014 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Üç Sergi İçinde Tunca" projesi kapsamında Türk ve Bulgar ressamların eserleri, Edirne'nin kardeş şehri Bulgaristan'ın Yambol kentinde sergilendi.

Edirne ve Yambol Belediyesi'nin yürüttüğü proje çerçevesinde ressamlar, Edirne ile Bulgaristan'ın Yambol ve Stara Zagora şehirlerinden geçen Tunca Nehri'ni tuvallerine farklı açılardan yansıttı.

Eserler, Yambol'daki sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Yambol Belediye Başkanı Georgi Slavov'un daveti üzerine, serginin açılışına katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, projenin en önemli özelliğinin, ortak havzadaki kültürlerin geçmişten geleceğe taşınması olduğunu belirtti.

Sergi teklifi geldiğinde, sanatsal bir proje olması nedeniyle hemen kabul ettiğini ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:

"Yambol bizim kardeş şehrimiz, Yambollular da bir anlamda Edirne'nin kardeşleri. Proje teklifi Yambol Belediyesinden gelince hiç düşünmeden kabul ettim. Sanatçı arkadaşlarımız da bu projede memnuniyetle yer aldılar. Edirne'de bu anlamda güçlü bir üniversite ve güçlü bir güzel sanatlar bölümü var. Bu projenin önemli bir tarafı da, ortaya çıkacak sanat eserlerinin bizim ortak havzada buluştuğumuz kültürleri geçmişten geleceğe taşıyacak olmasıdır. Ben bu anlamda her iki ülkeden bu etkinliğe katılan, sanatları ile eserleri ile bu projeyi gerçekleştiren bütün sanatçılarımıza şükranlarımı sunuyorum."

Yambol Belediye Başkanı Georgi Slavov da iki kardeş şehrin düzenlediği serginin ilerideki işbirliğinin de göstergesi olduğunu aktardı.

Serginin sanatçıları teşvik etmesini umduğunu belirten Slavov, şu ifadeleri kullandı:

"Buradaki sergide, 3 şehrin sanatçılarının Tunca nehrine bakış açılarını ve yorumlarını izleyeceğiz. Edirne Belediye Başkanı ve meclis üyelerini aramızda görmek bize mutluluk veriyor. Bu sergi, bizim şehirlerimizin işbirliğinin resmi tarafıdır. Sayın Gürkan ile görüşmemizde iki belediye arasında gerçekleştirilebilecek somut çalışmaların haritasını çizdik. İşbirliğimizi ve iyi niyetimizi halklarımıza taşımak istiyoruz. Amacımız her iki şehrin halkları birbirini daha iyi tanısın. Bunun için de biz somut fikirlerimizi hayata geçireceğiz."

Projede, Edirne adına ressamlar İbrahim Dinçeli, Baybora Temel, Mehmet Enis Şensever, Mustafa Haykır ve Ruken Aslan yer aldı.

Bu arada resim sergisinin finali 6 Kasım'da Edirne'de gerçekleştirilecek. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üç Sergi İçinde Tunca' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement