Üç Üniversiteli 'Altın Koza' İçin Kemer Sıktı - Son Dakika
Yerel

Üç Üniversiteli 'Altın Koza' İçin Kemer Sıktı

Üç Üniversiteli \'Altın Koza\' İçin Kemer Sıktı

Aydın’ın Efeler ilçesinde öğrenim gören üç üniversite öğrencisi, ailelerinin gönderdiği harçlıklardan artırarak film çekim seti aldı.

18.05.2016 09:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Efeler ilçesinde öğrenim gören üç üniversite öğrencisi, ailelerinin gönderdiği harçlıklardan artırarak film çekim seti aldı.

Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ) İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Eren Taşyürek, Zekican Sağlam ve ADÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Gizem Görünmez üçlüsü "Altın Koza" film festivalinde yarışmayı hedeflediklerini ifade etti.

Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış ile yapılan çekim esnasın da bir açıklama yapan Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrencisi Eren Taşyürek, "Öğenim gördüğümüz ADÜ İletişim Fakültesi bünyesinde bir film atölyesi açıldı. Açılan filim atölyesi ile birlikte öğretim üyelerimizce herkesin bölgesel proje seçmesi gerektiği belirtildi. Bizde üç arkadaş birlik olup ailelerimizin gönderdiği harçlıklarla biriktirmeye başladık. Biriken para ile fotoğraf makinesi, ses kayıt cihazı, video ve tripottan oluşan bir film çekim seti aldık. Ege ve Aydın'ı ilk defa üniversiteye geldiğimizde gördük. Yabancı olduğumuz bölgeye önce yerel basında çıkan haberler ilgimizi çekti. Ama abartılı ama gerçek meşhur Aydın İncirini bölgede inşa edilen Jeotermal elektrik santrallerin zamanla yok edeceği yönde yazılanlardan hareket ederek bu konuda bir proje hazırlayarak çekimimizi bu alanda yapmak istedik. Bu hususta gerek bilim camiasından gerek odalardan ve gerekse sivil toplum kuruluşlarından bilgiler edinerek çekimlerimizi gerçekleştirmeyi planladık. Çekimlerimizi tamamladıktan sonra kurgulara geçeceğiz. Üç arkadaşla kemer sıkarak başladığımız film çalışmaların sonun da elde ettiğimiz ürün ile 'Altın Koza' film festivali yarışmasına katılmayı hedefledik" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üç Üniversiteli 'Altın Koza' İçin Kemer Sıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement