Uğur Mumcu Ardahan'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Uğur Mumcu Ardahan'da Anıldı

Uğur Mumcu Ardahan\'da Anıldı

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 22’nci yılında, Ardahan’da anıldı.

24.01.2015 13:14

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 22'nci yılında, Ardahan'da anıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan İl Başkanlığı tarafından Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ölümünün 22. yıldönümünde andı. Parti binasında gerçekleşen anma törenine, CHP Ardahan İl Başkanı İlimdar Senem, Merkez İlçe Başkanı Nehir Alparslan ve partililer katıldı.

Anma töreninde bir konuşma yapan CHP Ardahan İl Başkanı İlimdar Senem, Ocak ayı, aydınlanma ve demokrasi yolunda yitirdiklerimiz için, geride kalan ve mücadeleye devam eden bizler için karanlık, kasvetli ve acılarla dolu bir aydır dedi.

Senem, "kapalı kapılar ardında yürütülen, karanlık işlerden beslenenler tarih boyunca aydınlardan ve aydınlatanlardan hep korkmuştur.

Korktukları için de sinsi planlarla, hain tuzaklarla koparıp almışlar aydınlarımızı bizden. Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerinin yılmaz bir savunucusu olarak egemen güçlere karşı yaşamı boyunca mücadele eden Uğur Mumcu; onurlu, dimdik, ödün vermeden yaşamı boyunca kalemini kimsenin önüne eğmedi. Köşesinde daha çok özgürlük için, daha çok demokrasi için, demokrasinin önündeki engelleri kaldırmak için aldığı bütün tehditlere rağmen yılmadan, korkmadan yazmaya devam etmiştir. Faizli meçhul cinayetler konusunda kötü bir üne sahip olan ülkemizde 22 yıldır aydınlatılmamış Uğur Mumcu cinayetine karşılık, onun anısı karşısında boynumuz eğik ama değerlerini korumak ve yaşatmak adına başımız dimdik olmalı hiç yorulmamalıyız ve hiç dönmemeliyiz aydın yolundan."

Hain tuzaklarla işlenen faili meçhul cinayetlerde yaşamını yitirmiş aydınlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız diyen Senem, "Bu hassas konuda toplumsal belleğimizi her zaman diri tutacağız. Onların açmış olduğu yolda korkusuzca devam edeceğiz." şeklinde konuştu. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uğur Mumcu Ardahan'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement