Uğur Mumcu'nun Öldürülmesinin 22'nci Yılı - Son Dakika
Yerel

Uğur Mumcu'nun Öldürülmesinin 22'nci Yılı

Kocaeli'de anma etkinliği düzenlendi.

24.01.2015 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, Kocaeli Barosu ve Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği tarafından Gazeteci Yazar Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin 22'nci yılı nedeniyle anma etkinliği yapıldı.

İzmit'teki Uğur Mumcu Parkı'nda gerçekleştirilen programda grup adına konuşan Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe, Mumcu'nun "araştırmacı gazetecilik" denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olduğunu belirterek, hukukçu kimliğiyle de bilinen Mumcu'yu, ölümünün 22'nci yılında özlemle andıklarını söyledi.

Mumcu'nun, Türkiye'yi hedef alanların üzerine kalemiyle sakınmadan ve yılmadan gittiğini dile getiren Gökçe, bu durumun birilerini rahatsız ettiğini kaydetti.

Gökçe, Mumcu'nun halkın refahını yükseltme, ezilenin yanında olma, toplumu aydınlatma ve kardeşçe yaşamayı benimsediğini dile getirerek, "Uğur Mumcu cinayeti, ülkemizde yaşanan binlerce faili meçhul cinayetten biri olarak kaldı. Bugün ülkemizde yaşayan herkes, Uğur Mumcu'nun demokrasi şehidi olarak tarihimizde altın harflerle yerini aldığını kabul etmektedir. Gereken yapılmalı ve cinayet aydınlatılmalıdır. Aynı zamanda Diyarbakır Emniyet Müdürü iken faili meçhul bir suikast sonucu öldürülen Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ı da anıyoruz" diye konuştu.

Daha sonra grup, Uğur Mumcu Anıtı'na karanfiller bıraktı. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uğur Mumcu'nun Öldürülmesinin 22'nci Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement