Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Gelişmeler

Antalya'da, Ukrayna Ailesi Derneği ve Kırım Türkleri Platformu üyeleri, Ukrayna'daki gelişmeleri protesto etti.

21.09.2014 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da, Ukrayna Ailesi Derneği ve Kırım Türkleri Platformu üyeleri, Ukrayna'daki gelişmeleri protesto etti.

Kazım Özalp Caddesi'nde toplanan grup üyeleri, "Dün Stalin, bugün Putin", "Savaşa hayır, Ukrayna'ya barış" şeklinde slogan attı, "Kırım asla Rusya olmayacak" yazılı pankart taşıdı.

Grup adına Rusça olarak basın açıklamasını okuyan Ukrayna Ailesi Derneği Başkanı Vita Mykhaylova, Ukrayna'nın devlet olma adına son bir yılda yaşadıklarının tarihte ilk defa görüldüğünü söyledi.

Tarihte hiçbir zaman ülkelerinde yaşayan halkların birlikteliğine güvenenlerin olmadığını ifade eden Mykhaylova, "Vatanımız üzerine hiçbir zaman böyle ağır bir karalama kampanyası yapılmamıştı. Bunun sonucu olarak dünya milletlerinin bu kadar sempatisini kazandığımız bir dönem de hatırlamıyorum" dedi.

Bugün Ukrayna halkının aşılmaz görünen diktatörlüğü yendiğini savunan Mykhaylova, "Şimdi asıl savaş, diktatörün Ukrayna halkına karşı saldırgan tavrı ve onun ortaklarının yolsuzluk, yetersizlik ve yoksulluk üzerine kurduğu düzenledir. Ukrayna, hayatta kalma savaşını verecek ve hayatta kalacak. Çünkü biz kendimize inanıyoruz, bu amaçla birleştik" diye konuştu.

Mykhaylova, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rusya, önce Ukrayna'nın ayrılmaz parçası Kırım'ı ilhak etmiştir. Askeri birliklerini Ukrayna topraklarına sokarak Donetsk ve Lugansk şehirlerinin sokaklarında gücü ele geçirmiştir. Rusya'nın Ukrayna toprakları üzerindeki emelleri uğruna binlerce sivil öldü. Binlerce insanımız mülteci durumuna düşmüş, sürekli bombardıman altında yaşamak zorunda bırakılmıştır."

Mykhaylova, Rus ve Ukrayna halklarının kardeş kökenleri bulunduğunu, iki ülke arasında çıkarılmak istenen savaşın taraftarı olmayacaklarını ifade etti.

Antalya Kırım Türkleri Platformu Başkanı İbrahim Özdemir de Mykhaylova'nın Rusça olarak yaptığı basın açıklamasını Türkçe okudu.

Basın açıklamasının ardından gruptakiler dağıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement