Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Gelişmeler

Ülkede yaşayan Gürcistanlılar, Gürcistan ve Ukrayna topraklarının Rusya tarafından işgalini protesto etti.

15.11.2014 16:42

Ukrayna'da yaşayan Gürcistanlılar, başkent Kiev'de toplanarak Gürcistan ve Ukrayna topraklarının Rusya tarafından işgalini protesto etti.

Kiev'deki Mihaylovski Meydanı'nda toplanan Gürcistan diasporası ve sivil toplum örgütleri, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunu işgalini protesto etti ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü verdikleri desteği dile getirdi.

Gösteriye katılan Gürcistan vatandaşları ile Ukraynalılar, Ukrayna, Gürcistan ve Avrupa Birliği (AB) bayraklarının yanı sıra "Rus işgaline hayır", "Kırım ve Donbas Ukrayna'nındır" yazılı pankartlar taşıdı. Önce Gürcistan'ın, şimdi de Ukrayna'nın Rus işgali ile karşı karşıya kaldığını kaydeden göstericiler, komşu ülkelere işgalin ileride daha da büyümemesi için Rusya'ya karşı mücadelelerine destek vermeleri çağrısında bulundu.

Eylemciler, "Dün Gürcistan, bugün de Ukrayna, Rus işgali ve saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Yarın diğer bölge ülkeleri de bu saldırılarla karşı karşıya kalabilir" ifadesini kullandı.

Ukrayna ve Gürcistan milli marşlarının çalındığı gösteri sırasında eylemciler, Ukrayna'nın doğusundaki silahlı çatışmalarda ölenlerin anısına saygı duruşunda bulundu. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement