Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna ordusu ayrılıkçıların elindeki Luhansk'a girdi Ordunun kentin bir kısmını kontrol altına aldığı bildirildi.

19.08.2014 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılarla aylardır mücadele eden Ukrayna ordusuna ait birliklerin ayrılıkçıların kontrolündeki Luhansk şehir merkezine ulaştığı bildirildi.

Ukrayna Güvenlik Konseyi sözcüsü Andrey Lysenko, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, ordu birliklerinin dün Luhansk'ın merkezine ulaştığını söyledi. Lysenko, kentin bir kısmının Ukrayna ordusunun kontrolüne geçtiğini, kentin bazı cadde ve sokaklarında çatışmaların sürdüğünü kaydetti.

Lysenko, ülkenin doğu bölgesinde bazı önemli şehirlerin de Ukrayna ordusu tarafından abluka altına alındığını bildirdi.

Donetsk bölgesinde bulunan Ilovaysk kent merkezine de Ukrayna bayrağı çekildiği belirtildi. Ilovaysk'ta kontrolün tamamen Ukrayna tarafına geçmediği ancak çatışmaların sürdüğü bildirildi.

Ordu birlikleri ile ayrılıkçılar arasındaki çatışmaların, Donetsk'in kuzeyinde yer alan demiryolu ve karayolu kavşağı konumundaki Yasynovata bölgesinde de yoğun olarak devam ettiği öğrenildi.

Mülteci konvoyuna füzeli saldırı -

Öte yandan, Ukrayna ordusunun Operasyon Komutanlığı Basın Sözcüsü Anatoliy Proşin, yaptığı açıklamada, Rusya yanlısı ayrılıkçıların Luhansk bölgesini terk etmeye çalışan mülteciler konvoyuna Grad tipi füzeyle saldırdığını söyledi.

Saldırı sonucunda çok sayıda ölü ve yaralı bulunduğunu belirten Proşin, kentten kaçmaya çalışan kişilerin arabalarından çıkamadan yandığını aktardı. Proşin, bölgede devam eden ağır çatışmalar nedeniyle ölü sayısının netleştirilemediğini kaydetti. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement