Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna\'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna makamları, doğudaki Donetsk Havaalanı'nın hükümet güçlerinin kontrolünde olduğunu bildirdi.

19.01.2015 15:24

Ukrayna makamları, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıların havaalanını ele geçirdiklerine ilişkin iddialarını yalanlayarak, Donetsk Havaalanı'nın hükümet güçlerinin kontrolünde olduğunu bildirdi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamada, Donetsk Havaalanı'nın hükümet güçlerinin kontrolünde olduğu kaydedilirken, havaalanındaki Ukrayna askerlerine silah, askeri cephane ve gıda sağlandığı belirtildi. Açıklamada, Ukrayna askerlerinin, sürekli havaalanına saldıran ayrılıkçı grupları çökerttiği, ciddi kayıplar veren ayrılıkçıların Donetsk'in yerleşim alanlarına doğru geri çekildiği vurgulandı.

Hükümet güçlerinin sadece ayrılıkçıların tespit edildiği noktalara ateş açtığı belirtilen açıklamada, "Ukrayna askerleri Minsk mutabakatına riayet ediyor ve çatışma hattının dışında her hangi bir aktif eylem düzenlemiyor" ifadesine yer verildi.

Ayrılıkçılar, Donetsk havaalanını ele geçirdiğini ileri sürdü -

Doğudaki ayrılıkçıların tek taraflı kurduğu  "Donetsk Halk Cumhuriyeti" Başkanı Aleksandr Zaharçenko da, birkaç günden bu yana devam eden çatışmaların ardından Donetsk Havaalanı'nı ele geçirdiklerini ileri sürdü. Zaharçenko, Ukrayna askerlerinin havaalanını almaya yönelik düzenlediği birçok saldırının başarısızlıkla sonuçlandığını öne sürerek, Ukrayna askerlerinin bu saldırılarda ciddi kayıplar verdiğini iddia etti.

Zaharçenko, Ukrayna'nın ateşkes sürecini silahlanmak için bir fırsat olarak kullandığını savunarak, Ukrayna'nın ateşkesi ihlal ettiğini ve yerleşim alanlarına da saldırılar düzenlediğini ileri sürdü. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement