Ukraynalı Pilot ve Milletvekili Savçenko'nun Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Ukraynalı Pilot ve Milletvekili Savçenko'nun Yargılanması

Ukraynalı pilot ve milletvekili Nadejda Savçenko hakkında Rus mahkemesinin verdiği 22 yıl hapis cezasının infazı gece yarısından itibaren başlayacak.

05.04.2016 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukraynalı pilot ve milletvekili Nadejda Savçenko hakkında Rus mahkemesinin verdiği 22 yıl hapis cezasının infazı gece yarısından itibaren başlayacak.

Temyiz başvurusu yapılmaması nedeniyle Rostov bölgesi Donetsk Şehir Mahkemesinin Savçenko ile ilgili yargılama süreci bugün sona eriyor.

Savçenko'nun avukatı Mark Feygin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Savçenko'nun yarından itibaren ölüm orucuna başlayacağını duyurdu. Feygin, Savçenko'nun şu an sadece su içtiğini bildirdi.

Ukrayna'nın doğusunda Rus yanlısı ayrılıkçılara yönelik operasyonlara gönüllü katılan, Ukrayna ordusunun tek kadın pilotu Üsteğmen Nadejda Savçenko, 2014'te sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti ayrılıkçılarınca rehin alınarak Rusya'ya kaçırılmıştı.

Ukrayna'nın doğusundaki Rus gazetecileri öldürmekle suçlanan Savçenko Rusya'da mahkemeye çıkarılmıştı.

Rus Mahkemesi 21 Mart'ta başlayan 22 Mart'ta sona eren karar duruşmasında, aynı zamanda Ukrayna Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi de olan Savçenko'yu 22 yıl hapis ve Rusya sınırını yasa dışı geçmekten de 30 bin ruble para cezasına mahkum etmişti.

Savçenko, Rus mahkemesinin hakkında verdiği 22 yıl hapis cezasını "geçersiz ve adaletsiz" olduğu gerekçesiyle temyize götürmeyeceğini açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukraynalı Pilot ve Milletvekili Savçenko'nun Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement