Ülkücü İşçiler Derneği Bozyazı'da Şube Açtı - Son Dakika
Yerel

Ülkücü İşçiler Derneği Bozyazı'da Şube Açtı

Ülkücü İşçiler Derneği Bozyazı\'da Şube Açtı

Mersin’in Bozyazı İlçesi’nde Ülkücü İşçiler Derneği Bozyazı Şubesi açıldı.

02.05.2014 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Bozyazı İlçesi'nde Ülkücü İşçiler Derneği Bozyazı Şubesi açıldı. Ülkücü İşçiler Derneği Genel Başkanı Hakan Kandemir, derneğin 45 yıllık mazisinde çok sıkıntılar çekildiğini, ancak ayakta kalmayı başararak türk işçisine hizmet ettiğini söyledi.

Derneğin açılışına Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Ülkücü İşçiler Derneği Genel Başkanı Hakan Kandemir, MHP Bozyazı İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Ülkücü İşçiler Derneği Bozyazı Şube Başkanı Ercan Baş ile çok sayıda davetli katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Genel Başkan Kandemir, Ülkücü İşçiler Derneği'nin 1970 yılında rahmetli Alparslan Türkeş'in talimatıyla Türk işçi hareketine yön vermek için kurulduğunu, yaklaşık 45 yıllık mazisinde birçok sıkıntılar çekildiğini, ülkücü hareketin diğer kurumları gibi ayakta kalmayı başardıklarını ve Türk işçisine hizmet etmeye devam ettiğini söyledi. İşçi sorunlarına da değinen Kandemir, Türkiye'nin ölümle sonuçlanan iş kazalarında Avrupa birincisi, dünya sıralamasında ise üçüncü olduğunu belirterek, "Yani ülkemizde Afrika'nın az gelişmiş ülkelerinden bile daha çok ölümlü iş kazaları meydana gelmektedir. Bunun sebebi hükümet tarafından yeterli tedbirlerin alınmaması ve denetimlerin yapılmamasıdır. Türk içsinin bir başka sorunu ise taşeron işçi sorunudur. Bir türlü kanunlaşmayan taşeron işçi kanunu taşeron işçimizi ciddi bir sıkıntı içine sokmuştur. Her an işten çıkarılma korkusu, sendikal hakları, yıllık izinler, ek mesai ücreti bu işçilerimizin belli başlı sorunlarından bazılarıdır" dedi.

Türk işçisinin en büyük sorununun ise asgari ücret olduğunun altını çizen Kandemir, "Şu an asgari ücretli çalışan bir arkadaşımızın maaşı 842 TL. Bugün maalesef asgari ücret konusu çay simit hesabına dönüştürülmüştür. TİK verilerine göre, Türkiye'de yoksulluk sınırı 3 bin 600 TL. Yani 4 kişilik bir ailenin geliri 3 bin 600 TL'nin altında ise o aile yoksul ailedir. Yine TİK'in açıklamasına göre, açlık sınırı bin 260 TL. Yine 4 kişilik bir ailenin geliri bin 260TL'nin altında ise o aile açlık ile ölüm ile karşı karşıyadır" diye konuştu.

Derneğin şubesini Bozyazı'da açmayı kabul eden Ercan Baş ve emeği geçenlere teşekkür eden Kandemir, şubenin Bozyazı'da gündem belirleyen bir sivil toplum kuruluşu olacağından şüphesi olmadığını kaydetti.

Şube Başkanı Baş da Bozyazı'da Ülkücü İşçiler Derneği'nin olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu, bu açılış ile büyük eksikliğin giderileceğini vurgulayarak, var güçleriyle çalışacaklarını dile getirdi.

Bozyazı Belediye Başkanı Ballı ise sivil toplum örgütlerinin önemine vurgu yaparak, "Benle bir yere varılmıyor, bizle bir yere varılıyor. Bir elin sesi çıkmıyor, iki elin sesi çıkıyor. Özellikle demokratik rejimlerde kitlelerin ortak kararları iktidarları ne kadar sallıyor, bunu televizyonlarda görüyoruz. Bu zamana kadar Ülkücü İşçiler Derneği'nin Bozyazı'da açılmayışı bir eksiklikti. Bu eksiklik bugün tamamlanıyor. Hayırlara vesile olsun. Biz emeği, alın terini kutsal sayan bir neslin devamıyız. Alın teri kurumadan işçinin emeğinin karşılığının verilmesinin tavsiye edildiği bir inanca sahibiz. Bu düşüncelerle 10 yıldan beri Bozyazı'da yapmakta olduğum belediye başkanlığı süresince, Bozyazı Belediyesi'nde çalışan işçilerin emeğinin karşılığını her ay vermeye çalıştım. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmaya çalıştım. Popülist politika yapmadım. Önce alın teri, göz nuru karşılığı dedim. Bozyazı Belediyesinde çalışan işçilerde buna layık olmaya çalıştılar ve beni hiç utandırmadılar. Ülkücü İşçiler Derneği'nin her zaman maddi manevi yanında olacağımı ifade ediyor, başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Genel Başkan Kandemir, Belediye Başkanı Ballı ve şube başkanı baş tarafından derneğin açılışı kurdele kesilerek gerçekleştirildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ülkücü İşçiler Derneği Bozyazı'da Şube Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement