Ulubey Kanyonları'nda Arkeolojik Kazı İsteniyor - Son Dakika
Yerel

Ulubey Kanyonları'nda Arkeolojik Kazı İsteniyor

Avgan Belediye Başkanı Mümin Bayar Ulubey Kanyonları içinde tarihi kalıntılar olduğunu belirterek, bölgede arkeolojik kazı yapılmasını istedi.

13.12.2011 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avgan Belediye Başkanı Mümin Bayar Ulubey Kanyonları içinde tarihi kalıntılar olduğunu belirterek, bölgede arkeolojik kazı yapılmasını istedi.

Uşak'ın Ulubey İlçesi'ne bağlı Avgan beldesinin belediye başkanı Bayar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'deki Büyük Kanyon'dan sonra 77 kilometre ile dünyanın en uzun ikinci kanyonu olma özelliğini taşıyan Ulubey Kanyonları'nın turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

Kanyon bölgesinde çok sayıda tarihi kalıntı bulunduğunu, kalıntıların gün yüzüne çıkartılması için arkeolojik kazı yapılması gerektiğini ifade eden Bayer, Bakıralı Kaya Sığınağı bölgesinin incelenmesini istedi.

Bölgeye zaman zaman define avcılarının kazı yaptığı yönünde bilgiler edindiklerini kaydeden Bayar, şunları bildirdi:

"Beldenin doğal güzelliklerini değerlendirmek istiyoruz. Tertemiz akan Banaz Çayı'nın bulunduğu alanda kanyonların uzantıları yer alıyor. Burada tarihi manastırlar var. Ayrıca 2 tane de höyük bulunuyor. Fakat bugüne kadar arkeolojik kazı yapılmadığı için yer altındaki zenginliği tam olarak bilemiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan bölgede arkeolojik kazı yapmasını istedik. Bu talebimizin yerine gelmesi halinde bölge yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelebilir."

- UŞAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ulubey Kanyonları'nda Arkeolojik Kazı İsteniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement