Uluşehir Başkentte - Son Dakika
Güncel

Uluşehir Başkentte

Uluşehir Başkentte

Bursa Valiliği ve Anadolu Ajansı işbirliği ile hazırlanan "Dört Mevsim Bursa" konulu fotoğraf sergisi Ankara da açıldı.

13.01.2015 14:04

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanat Merkezinde 13- 16 Ocak tarihleri arasında sergilenecek olan fotoğraflar açılış gününde katılımcılardan tam not aldı.

"Dört Mevsim Bursa" konulu çalışma kapsamında çekilen 87 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Millet Vekilleri ve Ankaralı vatandaşların katılımı ile yapıldı.

Hedefin Bursa'yı Dünyaya tanıtmak olduğunu söyleyen Bursa Valisi Münir Karaloğlu açılışta yaptığı konuşmada:"Bir yıl önce Başbakan Yardımcımızın direktifleri ile Anadolu Ajansımız ile yapmış olduğumuz işbirliği neticesinde çalışmalarımıza başladık. Anadolu Ajansının ödüllü fotoğrafçısı Ali İhsan Öztürk, bir yıl süre ile Bursa'nın 4 mevsimini, tarihi ve kültürel değerlerini ve sosyal yaşamını fotoğraflara aktardı. Bugün de sergimizi açıyoruz. 2014 yılı Bursa'mız için çok önemliydi. Cumalıkızık, Hanlar Bölgesi ve Sultan Külliyeleri ile UNESCO Dünya Mirası listesine girdik. Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği'nin ülkedeki tek üyesiyiz. Bu başarılarımızı da fotoğraf sergisi ile taçlandırıyoruz. Hedefimiz bütün zamanların en güzel şehri olan Bursa'mızı hem ulusal hem de uluslararası düzeyde daha iyi tanıtmak ve turizm pastasından il olarak daha fazla pay almak."dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise:"Bursa'mızın bütün güzelliklerini mükemmel fotoğraflarla açtığımız sergiye hepiniz hoş geldiniz. Bursa'yı yurt içi ve yurt dışında sevmeyen kimseyi bulamazsınız. Sayın Valimiz Anadolu Ajansının kıymetli fotoğrafçısını Bursa'ya davet ettiler. Bu sergide de Bursa'dan çok güzel kareler var. Sayın Valimiz Bursa'yı dünyaya tanıtmak istediği için bu çalışmayı yaptırdı. Bursa Ulu Şehir Logosu ile de bu sergi bütünleşmiş oldu." dedi.

Ulusal Basının ilgi gösterdiği sergi açılışının ardından Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve açılışa katılan tüm Milletvekillerine Bursa ipeği üzerine işlenmiş Ulu Şehir Bursa Logolu Plaket takdim etti.

Ödüllü foto muhabirlerinden Ali İhsan Öztürk'ün, proje kapsamında geçen yıldan itibaren Bursa'nın dört mevsimde doğal, kültürel ve tarihi mekanlarını çektiği fotoğraflar:

13- 16 Ocak tarihlerinde Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde,

17-27 Ocak tarihleri arasında da Ankara Büyükşehir Belediyesi Güvenpark Sanat Galerisinde sergilenecek.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement