Uluslararası Antalya Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Antalya Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı Açıldı

Uluslararası Antalya Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı Açıldı

Uluslararası Antalya Üniversitesi 2014-2015 akademik yılı açıldı.

17.09.2014 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Antalya Üniversitesi 2014-2015 akademik yılı açıldı. Açılışta konuşan UAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Savaş Bozbel, Türkiye'deki hukuk fakültelerinde öğretimin sorunlu olduğuna vurgu yaptı. Dekan Bozbel, "Güvenli liman olan mahkemeler olunca işte o zaman bizim insanımız 'Ankara'da hakimler var" diyebilecek" dedi.

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) 2014-2015 akademik yılı açılışı gerçekleştirildi. Üniversite konferans salonunda düzenlenen toplantıya UAÜ Rektörü Cihat Göktepe, Antalya Vali Vekili Recep Yüksel, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Bozbel, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Hukuk Fakültesi Dekanı Savaş Bozbel, "Adalet özlemi içinde hukuk eğitimi ve yeni arayışlar" konusu ile yeni akademik yılın ilk dersini verdi.

80 FARKLI ÜLKEDEN 1600 ÖĞRENCİ

Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Göktepe, açılışta yaptığı konuşmada yeni akademik yılın herkese hayırlı olmasını diledi. Bu yıl 80 farklı ülkeden oluşan bin 600 öğrenci kadrolarına üçte birlik oran kadar yeni katılımın olacağını belirterek şöyle konuştu:

"Yaklaşık bin 500 lisans 150 civarında yüksek lisans talebesi olarak bu yıl eğitim öğretim yılında sağlık sıhhat içinde girmeyi temenni ediyoruz. Üniversitemizin en temel özelliklerinden bir tanesi yabancı öğrenci miktarı ve çeşitliliği. Bu yıl 80 ülkeden bin 600 öğrenci kadromuzun üçte birlik kısmı kadar daha öğrencimiz aramıza katılacak. Bu yıl itibariyle 22 ülkeden yüze yakın akademisyen aramızda. 5 fakülte 10 bölüm olarak devam ediyoruz. Önümüzdeki yıl hedefimizi iç mimarlık bölümünü de aramıza katarak 11 bölümde devam edebilmek. Üniversitemizin kuruluşundan itibaren bir stratejimiz var. Kaliteyi merkeze çekerek yatay büyümeden yolumuza devam etmek."

"YÜZDE 95 DOLULUK ORANINA ULAŞTIK"

Gelecek hedeflerinin 5 bin kişilik kampus olduğunu belirten Rektör Göktepe, bu yıl doluluk oranlarının yüzde 95 seviyelerine ulaştıklarını söyledi. 61 vakıf üniversitesi içerisinde 14'üncü sırada olduklarına da değinen Göktepe, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Hedefimiz maksimum 5 bin kişilik bir kampus bunun beşte biri lisans üstü olması şeklinde devam ediyor. Bugün itibariyle doluluk yüzde 95 oluyor. 61 vakıf üniversitesi arasında 14. sıradayız önümüzdeki yıl hedefimiz daha yüksek olarak devam edecek. Üniversitemize 3 ana anlayışla oturtmaya çabaladık kalite, özgürlük ve huzur. Herkesin mutlu ve huzurlu olduğu bir ortamda yeni yılın hayırlı olmasını diliyorum."

HAKİMLER VE SAVCILARA YAPILAN ANKETİN ŞAŞIRTAN SONUCU

Akademik yılın ilk dersini veren UAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Savaş Bozbel de, yakın zamanda hakim ve savcılara uygulanan bir anketin sonucuna değindi. Vatandaşların yüzde 25-35'inin devlet önünde herkesin eşit olduğuna inandığına vurgu yapan Bozbel, hakim ve savcılara yapılan ankette ise "Devlet mi birey mi" sorusuna yüzde 75'lik bir oranın "devlet" yanıtını verdiğini söyledi.

Bozbel, konuşmasını söyle sürdürdü:

"Yakın zamanlarda, hakim ve savcılara yönelik yapılan bir ankete verilen cevaplar bunun nedenleri gayet açık ortaya koymaktadır. Kısaca bu anketten 'devlet mi, birey mi' sorusuna verilen cevap, yüzde 75 devlet şeklinde çıkmıştır. Bir toplumda, bireyin yargıya olan güveni yanında, adalet duygusunun geliştirilmesi, başkalarının hak ve hukukunu gözetme, hatta ona sahip çıkma da, demokrasinin serpilip gelişmesi açısından son derece önemlidir."

"ÜLKEMİZDEKİ HUKUK FAKÜLTELERİNDE HUKUK ÖĞRETİMİ SORUNLUDUR"

Dekan Bozbel, hukuk fakültelerinin Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) yasası ve uygulamaları nedeniyle sorunlu bir öğretimin öğrencilere verildiğini savundu. Dekan Bozbel, Türkiye'deki hukuk fakültelerinde sorunlu bir hukuk öğretimi yapıldığını belirterek şöyle konuştu:

"Bugün, ülkemizde hukuk fakülteleri yürürlükte olan YÖK yasası ve uygulamalardan kaynaklanan ve iyi bir hukuk öğretim ve eğitimi için öncelikli olarak çözümlenmesi gereken çeşitli hukuksal, yönetsel ve mali yapısal sorunlarla karşı karşıyadır. Ülkemizdeki hukuk fakültelerinde hukuk öğretimi sorunludur."

"ANKARA'DA HAKİMLER VAR"

Bozbel, hakim ve savcıların önemine değinerek " Berlin'de hakimler var" güvenini hak edecek hukukçulara ihtiyaç olduğunu söyledi. Mahkemelerin güvenli liman olarak varlığını gördükleri zaman maden kazalarının, asansör kazalarının yanan otobüste can veren yolcuların olmayacağını belirten Bozbel, sözlerine şöyle devam etti:

"Evet, 'Berlin'de hakimler var' sözünü ve güvenini hak edecek, cesur hukukçulara, hakimlere ihtiyacımız var. Bu sözün altında, "Adaletli karar vereceğine güvenilen hakimlere sahip bir yargı sistemini ve yürütme erkinin ya da devlet karşısında, korumasız kalan bireyi sahiplenecek, ona hakkını teslim edecek bir güvenli liman olarak mahkemelerin varlığını görürsünüz. İşte o zaman, her gün bir kaç işçimiz, iş kazalarına kurban gitmeyecek, baklava çaldıkları gerekçesiyle çocuklarımız hapse ve kaderlerine mahkum olmayacak, etrafında güvenlik bariyeri kurulmadığı için güvenli zannedilen gölette insanımız kaybolmayacak, yolda seyir halinde iken aniden alev topuna dönen otobüste 49 insanımız can vermeyecek, bir durakta otobüs beklerken freni patlayan bir kamyon yüzünden kadınlar dul, çocuklar yetim kalmayacak, işte o zaman bizim insanımız da 'Ankara'da hakimler var' diyebilecek."

Konuşmanın ardından akademik yıl açılışı kokteylle devam etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uluslararası Antalya Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement