Uluslararası Demiryolu Fuarı - Son Dakika
Ekonomi

Uluslararası Demiryolu Fuarı

Dünyanın üçüncü büyük demiryolu fuarı olan "Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı (Eurasia Rail) İstanbul Fuar Merkezi'nde başladı.

05.03.2015 16:27

Dünyanın üçüncü büyük demiryolu fuarı olan "Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı (Eurasia Rail) İstanbul Fuar Merkezi'nde başladı.

Bu yıl beşincisi düzenlenen fuarın açılışı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Fuarın açılış kurdelesini Bakan Elvan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdür Vekili Mehmet Hamdi Yıldırım, Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC) Genel Müdürü Jean-Pierre Loubinoux, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Müsteşar François Begeot ve Türkel Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Yazgan birlikte kesti.

Türkel Fuarcılık tarafından 2011 yılından bu yana düzenlenen ve 18 bin metrekare alanda kurulan fuara, Türkiye dışında 25 ülkeden 142'si yabancı olmak üzere toplam 300 firma katıldı. Almanya, Rusya, Fransa, İran, İtalya, Çek Cumhuriyet ise fuara ülke katılımı sağladı.

Fuarda Siemens, Alstom, Ulaşım AŞ, Skoda, ABB, Vossloh, Knorr Bremse, Bombardier, Aselsan, Hisarlar, Durmazlar, Savronik, Schneider Electric, Huawei, Ansaldo, Talgo ve CAF gibi firmalar stant açtı. Bozankaya firması da bu sene fuarda ilk defa elektrikli otobüsünü sergileyecek.

Fuar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, TCDD, Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ), Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi AŞ (TÜDEMSAŞ), Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından destekleniyor.

Eurasia Rail, 7 Mart'a kadar 10.00-18.00 saatleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.

"Serbestleşen demiryolu sektörüne yerli ve yabancı özel sektörün katılımını bekliyoruz"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hamdi Yıldırım, açılışta yaptığı konuşmada, Asya ile Avrupa kıtaları arasında bulunan Türkiye'nin sadece ulusal değil uluslararası boyutta ulaşım projelerini geliştirirken merkezine demiryolu sektörünü koyduğunu ifade etti.

Türkiye'nin 2003 yılından bu yana demiryolu sektöründe büyük mesafeler kat ettiğini belirten Yıldırım, "Yüksek hızlı ve hızlı demiryolu hatları inşa ederken mevcut yolları yeniliyoruz, elektrikli ve sinyalli hale getiriyoruz. Ayrıca ihtiyaç duyduğumuz malzeme ve araçların üretimini gerçekleştirmek üzere ileri demiryolu sanayisinin yerli ve yabancı özel sektör katılımıyla geliştirmeye de büyük önem veriyoruz. Bu süreçte demiryolu kanunuyla demiryolu sektörünü tekel olmaktan çıkarmak en önemli hedeflerimizden biri. Serbestleşen demiryolu sektörüne yerli ve yabancı özel sektörün katılımını bekliyoruz" dedi.

Yıldırım, alanında dünyanın üçüncü büyük fuarı olan Eurasi Rail'in beşinci kez düzenlenmesinin Türkiye'nin demiryolu sektöründe sergilediği büyük gelişmenin en önemli göstergelerinden biri olduğunu vurguladı.

Türkel Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Yazgan ise kamu ve özel sektörde öne çıkan isimleri ağırlayan fuarda, demiryolu, hafif raylı sistemler, altyapı ve demiryolu lojistiği konularında dünyada uygulanan yenilik ve hizmetlerin sergilendiğini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Uluslararası Demiryolu Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement