Uluslararası Enerji Ajansı'nda Türk Ekonomiste Önemli Görev - Son Dakika
Ekonomi

Uluslararası Enerji Ajansı'nda Türk Ekonomiste Önemli Görev

Fatih Birol, Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörlüğü’ne oy birliğiyle seçildi.

12.02.2015 15:01

Fatih Birol, Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörlüğü'ne oy birliğiyle seçildi.

Fatih Birol, Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörlüğü'ne oy birliğiyle seçildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3. havalimanı incelemesinde, "Fatih Birol Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörlüğü'ne oy birliğiyle seçildi" dedi. Dr. Fatih Birol, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörlüğü'ne seçilmeden önce Uluslararası Enerji Ajansı'nın başekonomisti ve kurumun enerji ve iklim değişikliği politikasının ekonomik analizinde sorumluydu.

FATİH BİROL KİMDİR?

Dr. Fatih Birol, 1958'de Ankara'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden elektrik mühendisliği dalında mezun olduktan sonra Viyana Teknik Üniversitesi'nde enerji ekonomisi dalında lisansüstü ve doktora çalışmalarını tamamladı. Dr. Fatih Birol, 1995 yılında IEA'ya katılmadan önce altı yıl süreyle Viyana'da Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) bünyesinde görev yaptı. Dr. Fatih Birol, Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörlüğü'ne seçilmeden önce Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)'nın başekonomisti ve kurumun enerji ve iklim değişikliği politikasının ekonomik analizinde sorumluydu.

Dr. Fatih Birol, kariyeri boyunca pek çok ödül aldı. Forbes dergisi tarafından dünyanın enerji konusundaki en nüfuzlu dördüncü kişisi seçildi. Hollanda Ekonomik İlişkiler Bakanlığı ve Polonya Ekonomi Bakanlığı'ndan aldığı ödüllerin yanında, Almanya Federal Liyakat Nişanı ile ödüllendirilen Birol, Avusturya Cumhuriyeti Altın Onur Madalyası'na, Fransa Akademik Şövalyelik unvanına layık görüldü. Birol, en son Japonya İmparatoru Akihito'nun prestijli 'Yükselen Güneş' ödülünün sahibi oldu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Uluslararası Enerji Ajansı'nda Türk Ekonomiste Önemli Görev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement