Uluslararası Kıyı Temizleme Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Kıyı Temizleme Kampanyası

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, kampanya dolayısıyla gönüllü sivil ve askerler tarafından koylar temizlendi.

20.09.2014 15:37

Marmaris ilçesinde, Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası kapsamında koylarda temizlik yapıldı.

Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi öncülüğünde İçmeler Mahallesi ve Cennet Adası mevkisindeki koylarda, bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, öğrenciler ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli askerlerin de katılımıyla temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Turizm sezonunda özellikle tur teknelerinin uğrak yerleri arasında bulunan koylarda, çok miktarda çöp olduğu gözlendi. Atıklar arasında en fazla plastik su şişelerinin olması dikkati çekti.

Bir araya toplanan çöpler, daha sonra tekneye yüklenerek, İçmeler Limanı'na getirildi. Çöp arabasına konulan atıklar, Marmaris Katı Atık Depolama Tesisi'ne gönderildi.

Temizlik çalışması hakkında gazetecilere bilgi veren Deniz Ticaret Odası Marmaris Şube Başkanı Hasan Mengi, Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası dolayısıyla dünyada 100'den fazla ülkede 600 bin kadar gönüllünün eş zamanlı olarak kıyıları temizlediğini söyledi.

Kıyıları koruma altına almak ve temizlemek adına bu kampanyanın bir parçası olmak istediklerini ifade eden Mengi, etkinliğe katılanlara ve duyarlı Marmaris halkına teşekkür etti.

Mengi, gelecek kuşaklara yaşanabilir bir çevre bırakmayı amaçladıklarını vurgulayarak, "Denizlerimiz ve kıyılarımızı hem kullanalım hem de koruyalım" dedi.

Marmaris'te kampanya nedeniyle Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik dalgıçlarınca deniz dibi temizliği de gerçekleştirilmişti. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Kıyı Temizleme Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement