Uluslararası Nasreddin Hoca Sempozyumu Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Nasreddin Hoca Sempozyumu Sona Erdi

Uluslararası Nasreddin Hoca Sempozyumu Sona Erdi

Konya’da 5-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Nasreddin Hoca Sempozyumu’nun beşinci ve son oturumu gerçekleştirildi.

07.07.2015 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da 5-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Nasreddin Hoca Sempozyumu'nun beşinci ve son oturumu gerçekleştirildi.

Bir otelin konferans salonundaki sempozyumda oturum öncesi konuşan, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Musa Özcan, Nasreddin Hoca bu coğrafyaya mal olmuş bir şahıs bir üstat bir düşünür olduğunu belirterek, "Nasreddin Hoca bir nüktedan adına ne koyarsanız kendisi halisane niyetle o sıfatta anılmaya değer bir kişi. Dolayısıyla burada bugün hakikaten Nasreddin Hoca'mızın bu düşüncelerini dile getirmek, bunlardan bizlerin yararlanması değil, tüm dünyanın sanal ortamda, yazılı basında, görsel basında yararlanması... Nasreddin Hoca'mızın tabi ki dünden bugüne kadar tüm dünyaya bütün özellikleri yayıldı. Ama bunu basılı bir metin şeklinde de bir kez daha dile getirilmesi bu sempozyum mal olmuştur" dedi.

Bu sempozyumun daha uzak kesimlere ulaşacağını söyleyen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "Eminim ki bu sempozyum daha uzaklara ulaşacak. Hedefleri, ufukları geniş oldu. Çünkü birbirinden kıymetli 56 tane bilim adamı bildiri sundu. ve bu bildiriler içerisinden 26 bildiri yurtdışından katılan misafirlerimiz aracılığıyla oldu. Gerek yurt içinde gerekse, yurtdışından katılan bütün bilim adamlarımız hakikaten konusunda uzman Nasreddin Hoca'yı çalışmış, ilmek ilmek bu konuyu işlemiş. Sadece Nasreddin Hoca konusunu tema olarak seçmekle kalmamış adeta Nasreddin Hoca'yı yaşamış ve yaşatmak için gayret etmiş insanlarımız onun için ne kadar teşekkür etsek azdır" diye konuştu.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı ise, Nasreddin Hoca gibi Konya'nın mana yıldızlarının tanıtımının önemine değinerek, "Bu sempozyumun bugün burada kapanış oturumu gerçekleştiriliyor. Konya'nın mana yıldızlarından bir tanesi de Nasreddin Hoca'mız. Yine Akşehir'de Seyit Mahmud Hayrani yine Konya'mızın farklı ilçelerinde Seyit Harun Veli, Memiş Efendi Hazretleri, Konya Merkez'de Mevlana Celalettin Rumi Hazretleri, Sadrettin Konevi, Şemsi Tebriz-i, Hadim de Hadimi Hazretleri Konya mana yıldızları bakımından önemli müstesna bir yere sahip. Bu anlamda mana yıldızlarımızı tanıtma yeni nesillerimize aktarma da yerel yönetimler üniversitelerimizin işbirliği ile gerçekleştirilmesinin güzel bir örneğini de bu sempozyumda görmüş olduk" şeklinde konuştu.

Konuşmacıların ardından oturum Prof. Dr. Saim Sakaoğlu ve M. Sabri Koz başkanlığında başlayarak konuşmacılara söz verildi. Konuşmacıların ardından sempozyum sona erdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluslararası Nasreddin Hoca Sempozyumu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement