Uluslararası Öğrenciler İftarda Aynı Sofrada Buluştular - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Öğrenciler İftarda Aynı Sofrada Buluştular

Uluslararası Öğrenciler İftarda Aynı Sofrada Buluştular

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından, Türkiye'de öğrenim gören uluslararası öğrencilere yönelik iftar programı düzenlendi.

26.07.2013 15:37  Güncelleme: 15:38

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı binasında gerçekleştirilen iftar programına Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ, Yurtdışı Türkler Başkanı Kemal Yurtnaç, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi ve çok sayıda Türkiye burslusu uluslararası öğrenci katıldı.

Başbakan Yardımcımız Bozdağ, yemek sonrasında yaptığı konuşmada uluslararası öğrencilere çalışmanın önemini anlattı. Bozdağ, "Çalışmadan mesafe almış, başarılı olmuş insan asla yoktur. Sizler çalıştınız ve ülkelerinizde başarılı oldunuz, bugün buradasınız. Şimdi, Türkiye'de çalışacaksınız, kendinizi çok iyi yetiştireceksiniz. Hem Türkiye'de hem de döndüğünüzde ülkenizde, belki de başkaca ülkelerde pek çok başarının altına imza atacaksınız. Onun için durmak yok, çalışmaya ama çok çalışmaya mutlaka devam etmemiz lazım" diye konuştu.

Türkiye'de eğitim gören öğrencilerin her zaman yanında olacaklarına işaret eden Bozdağ, "Türkiye bursuyla okuyan öğrencilerin sorunlarının farkındayız. İyileştirmeleri hissediyorsunuz. Önümüzdeki zaman içinde Türkiye bursuyla okuyan öğrencilerin imkanlarını geliştirme noktasında önemli adımlar atacağız" şeklinde konuştu. Türkiye'deki vakıf üniversitelerine seslenen Bozdağ, bursların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan uluslararası öğrencilere de açılması gerektiğini söyledi. Bozdağ, "Mezun olduktan sonra Türkiye'ye pek az uğrayanınız olacak, çalışma konusunda sıkıntılar var o sıkıntıları çözme konusunda da bir düşüncemiz var. Bu kısıtları bir masaya yatırmayı düşünüyoruz. Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde başarılı olan öğrencilere 'Yok sen Türkiye'de çalışamazsın demek' istemiyoruz. Onun için bir hazırlığımız olduğunu müjdelemek isterim" dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç uluslararası öğrencilere yönelik yaptığı konuşmasında beraberliğin büyük bir zenginlik olduğu vurgusunu yaptı. Yurtnaç, "Şu anda 12 bin burslu öğrencimiz var ve bu yıl inşallah 4 bin öğrencimiz daha gelecek. Dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerimiz, Türkiye'de birlikte eğitim görüyor, farklı kültürleri tanıma fırsatı buluyor ve kendi kültürlerini tanıtıyorlar, bu çok büyük bir zenginliktir. Bu zenginliği iyi değerlendirmenizi istiyorum. Hepinize şimdiden iyi bayramlar dilerim" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uluslararası Öğrenciler İftarda Aynı Sofrada Buluştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement