Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası - Son Dakika
Yerel

Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası

Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası, Muğla'nın Marmaris ilçesinde başladı.

02.10.2015 14:44

Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası, Muğla'nın Marmaris ilçesinde başladı.

Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından Marmaris Amiral Orhan Aydın Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonaya, 70 ilden 900'ü erkek ve 550'si kız toplam bin 450 sporcu katıldı. Şampiyonanın ilk gününde 54 kilogramda erkekler ile 53 ve 73 kilogramda kızlar müsabakaları yapıldı.

16 sıklette yapılan maçlar oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçerken, tribünleri dolduran sporcuların takım arkadaşları ile aileleri müsabakaya çıkan gençleri destekledi. Rakiplerini yenmek için kıyasıya mücadele eden tekvandocular zaman zaman sakatlıklar yaşadı.

Turnuvada başarılı olan sporcular arasında oluşturulacak milli takımın Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceği belirtildi.

İlk maçlar sonunda 54 kilogram erkeklerde Hasan Doğuç birinci, Cihan Çakmak ikinci ve Evren Karaca üçüncü oldu. Kızlar 53 kilogram müsabakaları sonunda birinciliği Fatma Sarıdoğan, ikinciliği Rumeysa Nur Yiğittekin ve üçüncülüğü ise Gülsüm İnan elde etti. 73 kilogram kızlarda Ebru Yümlü birinciliği, Sude Bulut ikinciliği ve Nazlı Hilal Özbek de üçüncülük madalyasını kazandı.

Şampiyona 5 Ekim'de sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement