Umke 8. Bölge Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Umke 8. Bölge Tatbikatı

Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) 8. Bölge Tatbikatı Adıyaman'da gerçekleştirildi.

21.02.2015 17:15

Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) 8. Bölge Tatbikatı Adıyaman'da gerçekleştirildi.

Karadağ'daki ormanlık bölgesinde gerçekleştirilen tatbikatta, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis ve Adıyaman illerinde görev yapan 54 UMKE personeli, 5 farklı senaryo gereği yaralıları bulunduğu yerden kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti.

Dağlık alanda gerçekleşen tatbikatlarda, AFAD ekiplerinin desteğiyle UMKE personelleri, gelen ihbar üzerine yaklaşık 10 metre derinliğindeki kuyuya düşerek yaralanan bir kişiyi bulunduğu yerden çıkardı.

Daha sonra engebeli bir yolda bir aracın devrildiği bilgisini alan ekipler, hızlı bir şekilde olay yerine vararak, araçta sıkışan yaralıları bulunduğu yerden çıkardı.

Araçta bir bebek emziği gören ekipler, kaza sırasında araçtan fırlayan yaralı bebeği bularak ilk müdahaleyi yaptı.

Deprem sonucu çöken bir binanın enkazında arama yapan ekipler, yaralıların bulunduğu alanı tespit ederek yaralıları moloz yığınlarının arasından çıkardı.

Son tatbikatta ise ekipler, gördüğü şiddet sonucu kayalıklardan atılan vatandaşa ulaşmaya çalıştı. Kendilerine bağladıkları halatlarla kayalıklardaki kişinin bulunduğu alana inen ekipler, yaralıya ilk müdahaleyi yaparak bulunduğu yerden başarılı bir şekilde kurtardı ve sağlık ekiplerine teslim etti.

Ekiplerin tatbikatını izleyen Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve beraberindekiler, tatbikatların sonunda ekipleri alkışlayarak kutladı.

Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2002 yılında kurulan UMKE'nin kısa sürede çağ atladığını ve başarılı çalışmalar yaptığını söyledi.

UMKE ekiplerinin başarılı tatbikatlar gerçekleştirdiğini belirten Demirtaş, "Bu tatbikatlarda amaç olay yerine en hızlı ve en kısa şekilde ulaşmak, daha sonra da olay yerindeki yaralılara müdahale etmek. Müdahaleden sonra da yaralıları en kısa sürede sağlık teşkilatına ulaştırmaktır. Arkadaşlarımız güzel senaryoları çok güzel bir tatbikatla gerçekleştirdiler" dedi.

Afet yaşanmaması temennisinde bulunan Demirtaş, herhangi bir afet yaşanması durumunda bu afetlere hazırlıklı olunması gerektiğini dile getirdi.

UMKE Adıyaman Sorumlusu Filiz Aslan ise AFAD ekipleriyle yaptıkları işbirliğiyle başarılı tatbikatlar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Tatbikatın ardından bütün personellere sertifika verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Umke 8. Bölge Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement