Umuda Yolculuk: Suriyeli Mülteciler için - Son Dakika
Güncel

Umuda Yolculuk: Suriyeli Mülteciler için

Geçtiğimiz günlerde Kuveyt'ten gelen Dana Gönüllü Takımı, Ata'a Kalkınma ve Dayanışma Derneği'ni Hatay'daki ofisinde ziyaret etti.

06.02.2017 11:24

Bir yardım programı düzenlemeye karar veren Ata'a ve Kuveytli gönüllü takım "Umuda Yolculuk" yardım programını "Mutlu Etmek için Pişiriyoruz Takımı" ile iş birliği içerisinde planlamaya başladı.

Dernek Kuveyt'ten gelen gönüllü takımını Hatay Havalimanı'nda karşıladı ve ertesinde Hatay'ın Alaattin Köyü'ne tur düzenlediler. Birçok aileye verdikleri finansal yardım paketlerine ek olarak, Ata'a ve Kuveytli gönüllü grup Suriyeli mültecilere ısıtıcı, kömür, battaniye ve halı gibi yardım malzemeleri dağıttılar. Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Tanışma Köyü'ne de uğrayan grup, buradaki Suriyeli mültecilere de aynı yardım paketlerini dağıttılar.

Ata'a Kalkınma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halit el-İssa grubun gösterdiği çabaları takdir etti ve herkesi yerinden edilmiş Suriyelilerin yaşadıkları insani krizi atlatmaları için yardım etmeye çağırdı.

Grup aynı zamanda Suriye'nin içerisine de bir yardım konvoyu yolladı. 13 adet kamyondan oluşan konvoy, Suriye'ye un, ısıtıcı, battaniye, halı ve çadır gibi yardım malzemeleri götürdü.

Kuveyt'ten gelen Dana Gönüllü Takımı, Ata'a Kalkınma ve Dayanışma Derneği ile hala işbirliği içerisinde Türkiye'de ve Suriye'de Suriyeli çatışmadan etkilenmiş siviller için insani yardım yapmaya devam ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Umuda Yolculuk: Suriyeli Mülteciler için - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement