Unesco Jeopark Ağı İçin Geriye Sayım Başladı - Son Dakika
Yerel

Unesco Jeopark Ağı İçin Geriye Sayım Başladı

Unesco Jeopark Ağı İçin Geriye Sayım Başladı

Avrupa ve UNESCO Jeoparklar Ağı adaylığı resmileşen Kula Volkanik Jeoparkı'na bir ziyaret de Ankara'da gerçekleşti.

24.04.2013 12:03

Avrupa ve UNESCO Jeoparklar Ağı adaylığı resmileşen Kula Volkanik Jeoparkı'na bir ziyaret de Ankara'da gerçekleşti.

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın'ın daveti üzerine Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden konunun uzmanı üç öğretim görevlisi, 19-21 Nisan tarihlerinde Kula Volkanik Joeparkı'nda incelemelerde bulundu. Kula Volkanları hakkında yakın zamanlardaki en detaylı araştırmanın sahibi olan Magmatoloji ve Volkanoloji uzmanı Dr. Erdal Şen'in araştırma ekibinde yine Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden Volkan Jeofiziği uzmanı Dr. İnan Ulusoy ve Elektron Mikroskobi Laboratuvarı uzmanı Yard. Doç Dr. Evren Çubukçu eşlik etti.

Kula Volkanik Jeoparkı Koordinatörü Erdal Gümüş eşliğinde Kula ve yakın çevresinde çok detaylı bir arazi araştırması yapıldığını ve laboratuvar analizi için örnekler toplandığını Bu analizler neticesinde Kula Volkanlarının dolayısıyla Kula'nın önemini artıracak yeni bulgular beklendiğini söyledi Gümüş: " Arazi araştırması esnasında rastlanan bazı önemli kayaçlar Kula Belediyesi Fen İşleri'nin teknik ve personel desteği ve araştırma ekibinin gözetiminde sahadan alınıp Kula Volkanik Jeoparkı Ziyaretçi Merkezi'nde sergilenmek üzere Belediye Şantiyesine getirildi. İki gün süren arazi araştırması esnasında, mayıs ayı itibariyle ziyarete açılacak olan Kula'nın 20 duraklı ilk Jeopark gezi rotası da gözden geçirildi. Ayrıca, bu durak noktalarına yerleştirilecek bilgilendirme panolarının konumları ve içerikleri bir kez daha bilimin süzgecinden geçirildi" dedi.

Ekibi adına konuşan volkan bilimci Dr. Erdal Şen Kula'nın Jeopark olma sürecini hayranlıkla takip ettiğini dile getirdi ve sürece desteklerinden ötürü Başkana teşekkürlerini iletti. Şen, "Kula bu sahalar içerisinde, sahip olduğu doğal güzellikler, Jeolojik çeşitlilik ve tarihi-kültürel zenginliğinden ötürü müstesna bir konuma sahip. Kula'nın Jeopark olması, sadece Kula için değil tüm Türkiye için bir başarı ve guru kaynağı olacak. Her türlü bilimsel ve akademik desteği sunmak için hazırız" diye konuştu.

Belediye Başkanı Selim Aşkın ise, Kula'nın Unesco Jeopark Ağına adaylığının açıklamasının ardından ilçede ciddi çalışmalar başlattıklarını, buna bağlı olarak Türkiye'nin ilk jeoparkı olacak olan Kula'ya akademik bilimsel açıdan destek olduklarından dolayı teşekkür etti. 4 Eylül 2013 günü İtalya'dan gelecek olan üyelik kararı ile Kula'nın tarihinin yeniden yazılacağının altını çizen Başkan Aşkın, UNESCO Avrupa Jeopark Ağı için geriye sayımın başladığını sözlerine ekledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Unesco Jeopark Ağı İçin Geriye Sayım Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement