Unıcef'in Suriyeli Çocuklar İçin Yaptırdığı Okul Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Unıcef'in Suriyeli Çocuklar İçin Yaptırdığı Okul Hizmete Girdi

Unıcef\'in Suriyeli Çocuklar İçin Yaptırdığı Okul Hizmete Girdi

UNICEF tarafından Kilis'te inşa ettirilen 12 derslikli okul binası açıldı Sinema ve dizi oyuncusu Büyüküstün, "UNICEF İyi Niyet Elçisi" seçildikten sonra ilk programına Kilis'te katıldı.

04.06.2014 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis'te, Suriyeli sığınmacı ailelerin çocuklarının eğitimlerine devam edebilmesi amacıyla Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yaptırılan 12 derslikli okul hizmete alındı.

UNICEF, kentin farklı bölgelerinde yaşayan Suriyeli çocuklar için Deveciler Mahallesi'nde ikisi ana sınıfı, 10'u ilkokul olmak üzere 12 derslik ve bin 80 öğrenci kapasiteli bina inşa ettirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, okulun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sadece insanlık namına Suriyelilere kucak açtığını söyledi.

Hükümetin, Suriyeli konukları rahat ettirebilmek için tüm birimleriyle seferber olduğunu belirten Büyük, "Türkiye'deki tüm Suriyeliler bizim misafirlerimiz. Onlara en iyi imkanları sunmak istiyoruz. Çünkü kültürümüzde hem misafirperverlik var hem de darda olana yardım etmek" dedi.

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ise Türkiye'nin, her zaman darda kalanın yardımına koşan, ezilenin yanında olan bir millet ve ülke olduğunu dile getirdi. Dalmaz, şöyle konuştu:

"Başkaları gibi kaşıkla verip kepçeyle almak isteyenlerden değiliz. Yardımlarımızı her zaman insaniyet namına yaparız; tıpkı bugün Suriyeli kardeşlerimize yaptığımız gibi. Suriye halkıyla geçmişten gelen bir dostluk bağımız var. Bugün dostlarımızın acısını da paylaşmak en doğal bir süreçtir. Bugün Suriye'de yangın var. Bu yangını el birliğiyle söndürmemiz gerek."

UNICEF Türkiye Temsilcisi Ayman Abulaban da Suriye'de çok ciddi bir dram yaşandığını ve bu durumun gelecekte acıyla anılacağını belirtti. Türkiye'nin bu süreçte binlerce Suriyeliye kucak açtığını anlatan Abulaban, duyarlılığı ve yardımseverliği dolayısıyla hükümete teşekkür etti.

Sinema ve dizi oyuncusu Tuba Büyüküstün ise "UNICEF İyi Niyet Elçisi" seçildikten sonra ilk programını Kilis'teki Suriyelilerle yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra Kilis Valisi Süleyman Kapsız, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jess Baily ile Dalmaz, Büyüküstün ve diğer protokol üyeleri, okulun açılışını gerçekleştirdi. Katılımcılar, okulu gezdikten sonra çocuklara hediyeler verdi. - Kilis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Unıcef'in Suriyeli Çocuklar İçin Yaptırdığı Okul Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement