Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Rize'nin Fındıklı ilçesinde toplanan bir grup, Mersin'in Tarsus ilçesinde, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi olayını protesto etti.

19.02.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'nin Fındıklı ilçesinde toplanan bir grup, Mersin'in Tarsus ilçesinde, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi olayını protesto etti.

Cumhuriyet caddesinde  toplanan ve çoğunluğu kadınlardan oluşan bir grup, ellerinde "Kadına şiddete hayır",  "Kalbimizdesin Özgecan" ve "Katledilen kadınları unutmayacağız" yazılı dövizlerin yanı sıra Özgecan'ın fotoğraflarıyla Fındıklı meydanına yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Çisem Şendeniz, Özgecan Aslan'a yönelik katliamın herkesi derinden üzdüğünü ve üzmeye de devam ettiğini söyledi.

Kadına yönelik şiddetin dozunun her geçen gün arttığını belirten Şendeniz, şunları kaydetti:

"Her gün bir kadının saldırıya uğradığı haberlerini ya görüyor ya da okuyoruz. Kadına yönelik şiddet sadece fiziki olarak değil onu yaşam alanlarından, iş hayatından, gündelik hayatın içinden, çıkarmak için yapılan çalışmalarla da sürmektedir. Cumhuriyet bir kadın devrimidir. Bu topraklarda yaşayan kadınları birey olarak yaşamın içinde yer almasını sağlamış ve onu özgürleştirerek kocasıyla eşit kılmıştır. Özgecan kızımız sadece yaşadığı topluma güvenmiş ve dolmuşla tek başına evine gitme iradesini göstermiştir ama kadını cinsel obje olarak gören, gösteren anlayış onun ölümüne sebep olmuştur."

Şendeniz, yaşanan acı olayı şiddetle kınadıklarını belirterek, suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından Fındıklı İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Eniş, gruptaki kadınları çiçek takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement