Üniversiteler, Yaklaşık 100 Bin Kontenjanla Öğrencileri Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Üniversiteler, Yaklaşık 100 Bin Kontenjanla Öğrencileri Bekliyor

Üniversiteler, ek tercih döneminde yaklaşık 100 bin boş kontenjanıyla tercih yapmayan veya herhangi bir bölüme yerleşemeyen adayları bekliyor.

13.09.2014 09:49  Güncelleme: 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tercih döneminin sona ermesinin ardından herhangi bir programa yerleşemeyen veya tercihte bulunamayan adaylar için üniversiteli olma fırsatı devam ediyor. Yaklaşık 100 bin boş kontenjanın olduğu üniversiteler tercihte bulunacak adayları bekliyor.
"BU FIRSAT DEĞERLENDİRİLMELİ"

Öğrencilerin önünde büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan İstanbul Aydın Üniversitesi Tanıtımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Rehberlik Koordinatörü Sebahattin Kutlu yaklaşık 100 bin civarında bir kontenjan açığı bulunduğunu söyledi. Öğrencilerin bu fırsatı değerlendirmeleri gerektiğini belirten Kutlu, “Tercih döneminin sona ermesinin ardından, yaklaşık 60 bin kontenjan boş kalmıştı. Temmuz ayında yapılan tercihlerden sonra, tahmin ediyoruz ki kazandığı halde kayıt yaptırmayan öğrencilerle birlikte bu sayı 100 bine yaklaşacak. Dolayısıyla yine çok büyük bir yerleştirme söz konusu olacağını düşünüyoruz. Öğrenciler için üniversite fırsatı hala devam ediyor. Öğrenciler ve veliler, çok büyük emekler harcadılar. Son bir yıldır değil, yıllardır bu sınava hazırlanıyorlar. Üniversiteli olmak için çaba sarf ediyorlar. Çok büyük yatırımlar çabalar ve stresler atlattılar. Önlerinde 100 bin kişilik bir kontenjan var. Emekleri boşa gitmiş değil. Temmuz ayında nasıl tercih yaptıysak yine öyle tercih yapacağız. O dönemde nasıl üniversiteli olma şansları varsa şimdi de aynı şekilde bu şans devam ediyor. Tek istediğimiz uzmanlarla rehberlik uzmanları ile beraber bu tercihleri yapmaları, ellerindeki puanları heba etmemeleri” dedi.

EK TERCİHİN FARKI

Ek kontenjan döneminde yapılan tercihlerin diğer tercihlerden teknik farklılıkları olduğunu ifade eden Kutlu, ek tercihin farklarını şu şekilde açıkladı: “Temmuz ayında yaptığımız ilk tercihlerden çok da farklı değil. Bir grup arkadaşımız Temmuz ayında tercihlerini yaptılar. Eylül ayının ilk haftasında da kayıtlarını oldular. Ek tercih döneminde de yeni birçok arkadaşımız için üniversiteli olma fırsatını içeriyor. Ancak Temmuz ayında yaptığımız tercihlerle ek kontenjan döneminde yapacağımız tercihler arasında bazı teknik farklılıklar var. Fakülte programlarımıza öğrenci alımı esnasında tercihlerde bir şeye dikkat etmemiz gerekiyor. Temmuz ayında tercih yaparken bir taban puanı şartının yoktu ancak ek tercih döneminde taban puanı şartı aranıyor. Öğrenci adayımız kendi puanından biraz daha yüksek bölüm ve programları yazabiliyordu. Şimdi bu arkadaşlarımız dikkatli olacaklar. Ek tercih döneminde lisans programlarını yazarken kendi yalnız puanlarının tuttuğu kendi puanlarına eşit veya daha düşük olan bölüm ve programları yazacaklar. Tablo 3B’deki iki yıllık puanlarımızda da taban puanı şartına uyma kuralı var. Arkadaşlarımız tercih yaparken bu konuda çok dikkatli olsunlar. 2 yıllık programlarımızın tamamına yakınını oluşturan Tablo 3A da ise böyle bir kural yok. Yine Temmuz ayındaki gibi kendilerine yakışan, kendi istekleriyle örtüşen gelecekte yapmak istedikleri mesleklerine kendilerini ulaştıracak olan bölüm ve programları tercih edecekler.”

GENİŞ DANIŞMANLIK HİZMETİ

İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Temmuz dönemindeki tercihlerin sonunda Türkiye’de en çok tercih edilen ve en çok öğrenci alan vakıf üniversitesi olduğu söyleyen Kutlu ek kontenjan döneminde de boş kontenjanlarının olduğunu söyledi.

Adayların ek kontenjan listesini ayrıntılı bir şekilde incelemesini öneren Kutlu, “Üniversitemizin web sitesinde kontenjan listeleri yer alıyor. Adaylara bu listeleri dikkatli bir şekilde inceleyip, burs olanaklarını dikkatli bir şekilde öğrenip, gerekirse bu konuda bizden yardım alarak muhakkak tercihlerini yapmalarını öneriyorum. İstanbul Aydın Üniversitesi aynı zamanda yine yaz döneminde olduğu gibi arkadaşlarımıza tercih konusunda birebir tercih danışmanlığı hizmetini yine verecek. Hem Florya’daki merkez kampüsümüzde hem de Beylikdüzü, Şirinevler, Bakırköy, Kadıköy, Üsküdar, Gaziosmanpaşa, Mecidiyeköy gibi İstanbul’un farklı noktalarında kuracağımız tercih merkezlerimizde öğrencilerimiz bekliyor olacağız. Aynı zamanda İstanbul dışında kuracağımız tercih merkezlerinde arkadaşlarımıza tercih danışmalık hizmetini vereceğiz. Onlardan ricamız gelip, kendileri için doğru olanı öğrenmek adına danışmanlık hizmetinden yararlanmaları ve faydalanmaları. Onları tercih merkezlerine muhakkak bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Üniversiteler, Yaklaşık 100 Bin Kontenjanla Öğrencileri Bekliyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üniversiteler, Yaklaşık 100 Bin Kontenjanla Öğrencileri Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement