Üniversiteli Gençler Kavuk Sende ile Coştu - Son Dakika
Güncel

Üniversiteli Gençler Kavuk Sende ile Coştu

Üniversiteli Gençler Kavuk Sende ile Coştu

Konya’nın Akşehir Belediyesi tarafından sosyal etkinlikler kapsamında düzenlenen Kavuk Sende Kış Sohbetleri programının son durağı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Akşehir Yurt Müdürlüğü oldu.

17.03.2015 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir Belediyesi tarafından sosyal etkinlikler kapsamında düzenlenen Kavuk Sende Kış Sohbetleri programının son durağı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Akşehir Yurt Müdürlüğü oldu.

Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Akşehir Yurt Müdürlüğü'nde düzenlenen etkinliğe, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, bazı kurum ve dairelerin müdür ve amirleri ile üniversiteli gençler katıldı.

"YARENLİK KÜLTÜRÜNÜN BULUŞTURULMASI HEDEFLENİYOR"

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Kavuk Sende Kış Sohbetleri"nin amacından bahsederek, yaren kültürünün önemine dikkat çekti. Başkan Akkaya, yaren kültürünün ahilik kültüründen gelen bir kültür olduğunu belirterek " Türkiye'de 4 ya da 5 ilimizde olan bu kültür, bizim ilçemizde de var ve halen devam ediyor. Biz, Kavuk Sende Kış Sohbetleri programı bünyesinde yarenlik kültürümüzden esintileri, Nasreddin Hoca Fıkra canlandırmalarını, orta oyunlarını ve halk müziğimizden dinletileri sizlerle buluşturmayı hedefledik. Amacımız kaynaşmayı artırarak, televizyon ve internet ortamından uzaklaşarak eski dönemlerde özlediğimiz sohbet ortamını sağlayıp kültürümüzü ve Akşehir'i sizlere tanıtmak" diye konuştu.

Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin de yaptığı konuşmada, üniversiteli gençlerin bir nevi turizm elçisi olduklarının altını çizerek "Siz çok şanslısınız. Dünyanın merkezinde, bilge Nasreddin Hoca'nın diyarında eğitim almak, burada yaşamak ve buradan alacağınız kültürel ögeleri başka yerlere taşımak anlamında sizler şanslısınız" dedi.

OYUNLARA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ DE KATILDI

Programda sahneye çıkarak öğrencileri selamlayan temsili Nasreddin Hoca da, öğrencilere "Bu ilim irfan yuvasında sizleri görmek beni mutlu etti. Önceden kavuk bendeydi, biz artık bundan sonra diyoruz ki, 'kavuk sende, sende, sende' yani kavuk bundan sonra hepimizde. Umarım gittiğiniz memleketinizde Akşehir'i ve Nasreddin Hoca'yı anlatırsınız" dedi.

Programda canlı müzik eşliğinde protokol üyeleri ve öğrenciler oyun oynarken, sıra yarenleri tarafından yapılan ve üniversiteli gençlerinde katıldığı ibibik gububuk, acılı su içme, kabak, elleri bağlı yoğurt yeme, şişirerek balon patlatma, vızvız, tavuğu kim çaldı oyunları izleyenleri kahkahaya boğdu. Özellikle tavuğu kim çaldı oyununda oyuna katılan üniversitelilerin ve yarenlerin ıslak bezlerle birbirlerinin kafalarına vurmaları ve düştükleri hal tüm izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Programda Akşehir Belediyesi Fasıl Grubu tarafından Türk Halk ve Türk Sanat Müziği eserlerinden örnekler sunulurken, bazı üniversiteli gençler saz ve gitar çalıp şarkılar söyleyerek hünerlerini sergiledi.

Program sonunda üniversiteli öğrenciler ilk kez izledikleri ve katıldıkları Kavuk Sende Kış Sohbetleri programından keyif aldıklarını belirterek böyle bir kültürü kendilerine yaşatan ve emeği geçen herkese teşekkür etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üniversiteli Gençler Kavuk Sende ile Coştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement