Üniversiteliler İlkokulu Yeniledi - Son Dakika
Güncel

Üniversiteliler İlkokulu Yeniledi

Üniversiteliler İlkokulu Yeniledi

Erzincan'ın Günebakan Köyü İlkokulu,Dicle Üniversitesi'nden gelen öğrenciler tarafından yenilendi.

18.05.2013 12:01  Güncelleme: 14:10

Erzincan'ın Günebakan Köyü İlkokulu, 'Diyarbekir'den Erzincan'a yol gider' projesi kapsamında Dicle Üniversitesi'nden gelen öğrenciler tarafından yenilendi.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf ve Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencileri 'Diyarbekir'den Erzincan'a yol gider' projesi kapsamında kermes, konser ve sinema gösterimi düzenledi. Etkinliklerde 120 öğrencinin 2 ayda topladığı 50 bin lirayla Erzincan'da merkeze 20 kilometre uzaklıktaki Günebakan Köyü İlkokulu yenilendi. Anasınıfı ile birlikte 3 dersliği ve toplam 63 öğrencisi olan ilkokulunun çatısı, pencere ve tuvaletleri elden geçti. Sınıflar laminant parke ile döşendi, klima takıldı.

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yalçın Tombul, öğrencilerin 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında yardım projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Doç. Dr. Yalçın Tombul, "Okulun eksiklerini yerinde tespit ettikten sonra Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları ile çeşitli etkinlikler düzenleyerek para biriktirdik. Güneydoğu hep yardım alan, yardım getirilen bir bölgedir. Özellikle Diyarbakır insanı ihtiyaç olduğu yere gidebileceğini bu proje ile göstermiştir. Okulun yenilenmiş halini görünce çok mutlu olduk. Projenin bu kadar etkili olacağını tahmin etmiyorduk. Herkes elinden gelen desteği verdi. İsteriz ki tüm üniversitelerde bu tür projeler yapılarak minik öğrencilere yardım edilsin" diye konuştu. - Erzincan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversiteliler İlkokulu Yeniledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement