Unutamadığım Öğretmenim" Adlı Tiyatro Oyunu Büyük İlgi Gördü - Son Dakika
Yerel

Unutamadığım Öğretmenim" Adlı Tiyatro Oyunu Büyük İlgi Gördü

Unutamadığım Öğretmenim" Adlı Tiyatro Oyunu Büyük İlgi Gördü

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerine devam eden Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen ’Unutamadığım Öğretmen’ adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

30.11.2015 14:02

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerine devam eden Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen 'Unutamadığım Öğretmen' adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

Yeşilyurt Belediyesi'nin, Eğitim Bir-Sen Malatya Şubesi ile ortaklaşa düzenlediği "Unutamadığım Öğretmenim" oyunu sanatseverlerle buluştu. Sabancı Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu Vali Yardımcısı Miktat Alan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever izledi. Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubu Yönetmeni Ömer Konakçı'nın "Unutamadığım Öğretmenim" isimli kitaptan uyarladığı ve yönettiği, genç tiyatrocuların başarılı bir oyunsal format içerisinde sahneledikleri tek perdelik oyunda, öğretmenlerin hayat hikayeleri, öğretmenlerin topluma insanlara ve öğrencilere yönelik düşünceleri duygusal bir bakış açısıyla anlatıldı. Toplum ve insan hayatında çok önemli bir görev icra eden öğretmenlerin bilinmeyen yaşam öykülerinin anlatıldığı tiyatro oyununda oldukça etkileyici bir sahne performansı sergileyen genç tiyatrocular, oyun bitiminde ayakta alkışlandı. Vali Yardımcısı Miktat Alan, öğretmenleri anlatan başarılı bir oyun izlediklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

"SANATSAL FAALİYETLERİ HEP DESTEKLEDİK"

Belediye olarak sanatsal ve kültürel faaliyetlere desteklemeye özen gösterdiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Başkan Polat, "Unutamadığım Öğretmenim adlı oyunda herkes mazisini yaşama fırsatı buldu. Genç tiyatrocular amatör bir ruhla oynuyorlar ama bize göre kesinlikle profesyonel bir anlayış hakim, hepinizi kutluyorum. Bu oyunun Türkiye'de ulusal tarzda sahnelenmesi gerekiyor, bizler de elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren sanatsal faaliyetleri hep destekledik, bundan sonrada desteklemeye devam edeceğiz. Başarılı işler yapan Ömer Konakçı ve genç tiyatrocu kardeşlerimizi bünyemize kattık, genç yeteneklerimiz güzel çalışmalar yapıyorlar. Geçen hafta 'İtina ile Elektrik Kesilir' adlı oyunu başarıyla sahnelediler, bugün de öğretmenlerimizi anlatan çok nefis bir oyun izledik. Tiyatroya emek veren tüm kardeşlerimi yürekten tebrik ediyor, başarılar diliyorum" diye konuştu.

"ÖĞRETMENLİK AŞK MESLEĞİDİR"

Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım ise sanatsal faaliyetlere destek veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a teşekkür etti. Öğretmenlik mesleğinin bir aşk işi olduğunu ifade eden Yıldırım, "Eğer mesleğinize aşıksanız onu en güzel şekilde yaparsınız, bazen siz öğretmen olursunuz bazen okuldaki bir hizmetli sizin öğretmeniniz bazen de bir öğrenci tüm okulun öğretmeni olur. Önemli olan öğretmenliğe ve eğitime bakış açısıdır. Bugünkü tiyatro oyununu oldukça başarılı bir şekilde sahneleyen tiyatrocu kardeşlerimi yürekten kutluyorum. İnşallah böylesine güzel oyunların devamı gelir" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra toplu fotoğraf çekimi yapıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Unutamadığım Öğretmenim' Adlı Tiyatro Oyunu Büyük İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement