Unutkanlığı Sayesinde Dolandırılmaktan Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Unutkanlığı Sayesinde Dolandırılmaktan Kurtardı

Unutkanlığı Sayesinde Dolandırılmaktan Kurtardı

Muğla'nın Datça İlçesi'nde yaşayan 53 yaşındaki Ali Karakaş'ı, telefon dolandırıcılarının elinden unutkanlığı kurtardı.

16.06.2015 17:06

Muğla'nın Datça İlçesi'nde yaşayan 53 yaşındaki Ali Karakaş'ı, telefon dolandırıcılarının elinden unutkanlığı kurtardı. Uzun bir zamandır kullanmadığı kredi kartının bilgilerini ve şifresini hatırlayamayan Karataş, bankaya giderek işlemleri yaptığı süreçte durumdan şüphelenip polise başvurunca dolandırılmaya çalışıldığı ortaya çıktı.

Arıcılık yaparak geçimini sağlayan Ali Karakaş'ı bugün saat 10.00 sıralarında cep telefonundan arayan bir kişi, kendisini emniyet amiri Okan olarak tanıttı. Korkutup kandırdığı adamdan kredi kartının bilgilerini ve şifresini isteyen dolandırıcı, Karataş'ın bilgileri unutması üzerine amacına ulaşamadı. Dolandırıcının talimatı üzerine bilgileri öğrenmek için bankaya giden ancak kartının iptal olduğunu öğrenince bu kez hesabındaki 15 bin lirayı çeken Karakaş, telefonda konuştuğu kişinin polis olmayabileceğinden şüphelenince emniyete gitti. Emniyette dolandırılmak istendiğini anlayan Karakaş, şikayetçi oldu. Polis, telefon dolandırıcının kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlattı.

Telefonda banka hesabının olup olmadığını soran kişiyle uzun süre sohbet ettiğini söyleyen Karakaş, "Bana, bankaya operasyon düzenleneceğini söyleyerek kartımın bilgilerini ve şifresini istedi. Uzun süredir banka kartımı kullanmadığımı ve bilgilerini unuttuğumu söyledim. Bankaya gidip öğrenmemi istedi. Bankaya gidince, kartımın iptal edildiğini öğrendim. Telefonla arayan şahıs beni bir kez daha arayıp, bankadaki paramı çekmemi söyledi. Ödemelerim de olduğu için bankadaki 15 bin lira paramı çektim. Daha sonra durumdan şüphelenerek, doğruca Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gittim. Dolandırıldığımı anlayınca şikayetçi oldum" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Unutkanlığı Sayesinde Dolandırılmaktan Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement