Ünye'de 23 Nisan Coşkusu 'Dünkü Çocuklar'la Yaşandı - Son Dakika
Güncel

Ünye'de 23 Nisan Coşkusu 'Dünkü Çocuklar'la Yaşandı

Ünye\'de 23 Nisan Coşkusu \'Dünkü Çocuklar\'la Yaşandı

Kendilerine "Ünye'nin Dünkü Çocukları" adını veren ve yaşları 40 ile 60 arasında değişen bir grup, okul önlükleri giyerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katıldı.

23.04.2014 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kendilerine " Ünye'nin Dünkü Çocukları" adını veren ve yaşları 40 ile 60 arasında değişen bir grup, okul önlükleri giyerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katıldı.

Ünye'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, çeşitli etkinliklerle devam etti.

1960'lı yılların oyunlarını günümüze taşıyan "Ünye'nin Dünkü Çocukları" adlı grup ise düzenlediği etkinliklerle izleyenleri büyüledi. Meydan'da düzenlenen etkinliğe ellerinde "Ünye'nin Dünkü Çocukları" pankartı ile katılan grup, halk arasına karışarak bando takımı eşliğinde yürüyüş yaptı. Yürüyüşün ardından ise halk oyunları, kaşıkta yumurta taşıma, çuval yarışı, bilyeli bisiklet yarışı, demir halka yuvarlama gibi birçok etkinlik düzenlendi.

Grup, daha sonra protokolün de katılımı ile halat çekme yarışı düzenledi. Protokolden Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'ın da katıldığı halat çekme yarışını, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir'in grubu kazandı.

Program, halat çekme yarışının ardından koro eşliğinde şarkılar söylenmesiyle son buldu.

Etkinliklerin ardından konuşma yapan "Ünye'nin Dünkü Çocukları" grubunun sözcüsü İbrahim Cerrahoğlu, amaçlarının eski bayramlarımızı ve eski çocukluğumuzu bugüne taşımak olduğunu söyleyerek, "Tüm bayramlarda olduğu gibi 23 Nisan'da da geçmişi yaşatma hedefine ulaştık. Bugün Ünyelilere geçmişte gördükleri 23 Nisan Bayramı'nı yaşatacağız. Bundan sonra da tüm bayramlarda bunu yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Törene; Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Koçdemir, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güven Murat, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve daire amirleri ile vatandaşlar katıldı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ünye'de 23 Nisan Coşkusu 'Dünkü Çocuklar'la Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement