Ünye'de Tarım İşçileri Sezondan Memnun - Son Dakika
Yerel

Ünye'de Tarım İşçileri Sezondan Memnun

Ünye'ye fındık toplamak için gelen mevsimlik tarım işçileri, bu yıl hasat döneminden memnun kaldı.

12.09.2015 17:35

Ünye'ye fındık toplamak için gelen mevsimlik tarım işçileri, bu yıl hasat döneminden memnun kaldı.

Kaymakamlık tarafından Sahilköy Mahallesi'nde hazırlanan konaklama alanı ile eski havaalanı pisti üzerindeki çadır kentte kalan işçiler, sezondan mutlu olduklarını belirtti.

İşçilerden Hasan Etçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malatya'dan ailesiyle birlikte fındık toplamak için geldiğini söyledi.

Bu yıl güzel bir sezon geçirdiklerini ve halen fındık toplamaya devam ettiklerini anlatan Etçi, şunları söyledi:

"Ünye'de iş güzeldi ancak yerle ilgili yaşadığımız bazı sorunlar vardı. Jandarma Komutanlığı ekipleri bize bu konularda yardımcı oluyor. Yaşadığımız sorunları çözmeye çalışıyorlar. Ünye hem çalışma anlamında hem iş konusunda iyi. Bahçe sahipleri ve vatandaşlarla ilgili yaşadığımız bir sıkıntı yok çok şükür. Zaten herkes kendi ekmeğinin peşine düşmüş, kimsenin kimseye zararı da olmaz."

Etçi, son günlerde yaşanan terör olaylarına ilişkin ise " Türkiye'nin değişik bölgelerinde terör olayları yaşanıyor. Barış olursa her şey çok güzel olur. Burada Doğu ve Güneydoğu'dan insanlar gelerek ekmek yiyor. Eğer insanlar ekmek yediği yere dönüp bıçak saplamazsa çok iyi olur" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'dan gelen Aydın Kellikci, 6 ay önce memleketinden mevsimlik işçi olarak şehir dışına çıktığını belirterek, "Önce çilek, sonra Malatya'da kayısı, ardından Adana'da pamuk topladık. Ağustos ayından beri ise Ordu'da fındık topluyoruz" dedi.

Ailesinin de beraberinde olduğunu ifade eden Kellikci, şöyle devam etti:

"Daha önceki yıllarda da Ünye'ye fındık toplamak için gelmiştim. Geçen yıl fındık olmadığı için işler biraz eksikti. Bazı yıllar iş iyi oluyor, bazı yıllar ise eksik oluyor. 27 gündür Ünye'deyiz. Kısmet olursa Ünye'de birkaç gün daha çalışıp ayrılmayı düşünüyoruz. Ünye Kaymakamlığımız da burayı bize tahsis etti. Kendilerinden Allah razı olsun, buradan memnunuz. Herhangi bir sorunumuz veya eksiğimiz yok."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ünye'de Tarım İşçileri Sezondan Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement