Ünye Ziraat Odası Başkanı Sarıkahraman Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ünye Ziraat Odası Başkanı Sarıkahraman Açıklaması

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, bakanlık tarafından açıklanan tahmini fındık rekoltesinin son dönemde yaşanan doğal afetler nedeniyle biraz daha düşebileceğini ileri sürdü.

15.07.2016 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, bakanlık tarafından açıklanan tahmini fındık rekoltesinin son dönemde yaşanan doğal afetler nedeniyle biraz daha düşebileceğini ileri sürdü.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Sarıkahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanan 468 bin tonluk tahmini fındık rekoltesini değerlendirdi.

Bakanlığın yaptığı fındık rekolte çalışmasındaki rakamın Ziraat Odaları tarafından açıklanması halinde çığ gibi tepkilerin kendilerine geleceğini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Sarıkahraman, "Sayın Bakanımızın yaptığı rekolte açıklamasını biz yapmış olsaydık, çeşitli yerlerden tepkiler bize çığ gibi gelirdi." dedi.

Bakanlık tarafından açıklanan rekolte tahmininin son günlerde yaşanan doğal afetler nedeniyle yine düşmesini beklediklerini belirten Sarıkahraman, şunları kaydetti:

"Odalar ve borsalardan temsilcilerin, tarım il ve ilçe müdürlükleri, ziraat odalarından oluşan heyet 19 ilde rekolte tahmin çalışmaları yaptılar. Yaptıkları bu çalışma ile rekoltenin netini buldular. Bu rekolte tahmini çalışmasından sonra Türkiye genelinde Ordu'da sel felaketi, Giresun'da yağmur, başka yerlerde kuraklık ülkemizin ve fındık bölgemizin genelinde küllenme hastalığı yaşandı. Doğal afetlerin verecek olduğu zararı da düşünürsek fındık rekoltesinin 15-20 bin ton daha düşeceğini tahmin ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ünye Ziraat Odası Başkanı Sarıkahraman Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement