Urfalı Sporcular Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Urfalı Sporcular Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor

Urfalı Sporcular Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor

Türkiye Kick Boks Gençler Ve Büyükler Şampiyonası'nda başarı elde eden Urfalı iki sporcu şimdi dünya şampiyonası için hazırlanıyor.

11.06.2015 10:55

25 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında İzmir'de düzenlenen Türkiye Kick Boks Gençler Ve Büyükler Şampiyonası'na Urfalı sporcular damgasını vurdu.

Şampiyonada 63,5 kilogramda ringe çıkan Mevlana Altuntaş, rakiplerine şans tanımayarak Türkiye Şampiyonu olurken, şampiyonluğunu ilan eden diğer bir isim ise 67 kilogramda ringe çıkan Yıldırım Oğuz oldu. Oğuz, kendisi gibi Urfalı sporcu Mevlana ile birlikte şampiyonluğunu ilan ederek Dünya Kick Boks Gençler Ve Büyükler Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

BAŞARILAR ARDI ARDINA GELDİ

Türkiye şampiyonasında ayrıca 54 kilogramda Sezer Ağoldayve 57 kilogramda Ali Çoban ise Türkiye üçüncüsü oldu. Başarılarından dolayı sporcularını kutlayan Şanlıurfa Kick Boks İl Temsilcisi ve Milli Takım Teknik Direktörü Murat Akaltun, yaptığı açıklamasında amaçlarının Urfa'nın adını spor şehri olarak duyurmak olduğunu söyledi.

Akaltun açıklamasında, "Öncelikle bu başarımız Şanlıurfa'mıza hayırlı olsun. Bu başarıyı elde etmek için tüm ekibimiz ile beraber yoğun bir çalışma içerisine girdik. Hamdolsun ki bu çalışmalarımızın karşılığını da Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda da 2 altın 2 bronz olarak aldık. Dolayısıyla Mevlana Altuntaş ve Yıldırım Oğuz'un Kick Boks Dünya Şampiyonası'nda bizi temsil edecekler. İki sporcumuzun da dünya şampiyonasında çok iyi performans göstereceklerine inanıyorum" dedi.

Şanlıurfa Kick Boks Takımı'nın başarıya aşina olduğunun da altını çizen Akaltun, "Bundan yaklaşık bir ay öncede Birecik'te 40 ilin katılmış olduğu Kick Boks Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Şampiyonası'nda takım halinde şampiyon olduk. Biz bir ekip olarak başarıya giden bütün unsurları kendi bünyemizde barındırıyoruz. Bizi bu büyük başarımızda her zaman çalışmalarımızı destekleyen Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız' a teşekkür ederken ayriyeten Haliliye Belediyesinin de KickBoks'a vermiş olduğu destek ve katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum" dedi.

YILDIZ: URFALI SPORCULARIMIZLA GURUR DUYUYORUM

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise Urfa'da şimdiye dek spor organizasyonları altında büyük işler yaptıklarını dile getirerek, "Şampiyon olan ve şehrimizi gururlandıran sporcularımızı tebrik ediyorum. Şanlıurfa da son 4 yılda yapmış olduğumuz çalışmalarla spor kültürünün ve bilincinin gelişmesi ile beraber başarı oranımızda çok ciddi bir şekilde yükselmektedir. Şanlıurfa Kick Boks takımımızın da Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda elde etmiş olduğu bu büyük başarıda hummalı çalışmalarımızın yansımasıdır" dedi.

Dünya şampiyonasında sonuç ne olursa olsun her zaman sporcuları ile gurur duyacağını da sözlerine ekleyen Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dünya şampiyonasına iki tane sporcumuzu gönderiyoruz. İlimiz adına mutluluk verici bir durum olmasıyla beraber spor şehri olmamızın yanında şampiyonlar şehri de olduk diyebiliriz. Ben dünya şampiyonasında Mevlana Altuntaş ve Yıldırım Oğuz'un Şanlıurfa'mızı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. İki sporcumuzun da dünya şampiyonasında şanlı bayrağımızın göndere çekeceklerine inanıyorum. Çünkü hem Mevlana Altuntaş da hemde Yıldırım Oğuz da bu potansiyel fazlasıyla var."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfalı Sporcular Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement