Uşak Deri Karma Osb'den Vali Yavuz'a Hayırlı Olsun Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Uşak Deri Karma Osb'den Vali Yavuz'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Uşak Deri Karma Osb\'den Vali Yavuz\'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez ve yönetim kurulu üyeleri, önceki hafta göreve başlayan Uşak Valisi Seddar Yavuz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

05.03.2014 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez ve yönetim kurulu üyeleri, önceki hafta göreve başlayan Uşak Valisi Seddar Yavuz'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Uşak Deri Karma OSB'deki faaliyetler hakkında bilgi veren Akif Küplemez, kentte üretimi artırmak ve istihdama katkı sağlamak için çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Uşak Valisi Seddar Yavuz, kentteki bütün kurumlarla ortak akıl birliği içinde hareket edeceğini ifade etti.

UŞAK VALİSİ YAVUZ'A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Kısa bir süre önce yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Uşak Valiliği görevine atanan Vali Seddar Yavuz'u makamında ziyaret eden Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez ve yönetim kurulu üyeleri, bölge hakkında bilgi verdi. Uşak Deri Karma OSB'de 235 tesiste üretim yapıldığını ve bunun 147'sinin deri üretimi yaptığını belirten Akif Küplemez, "Deri, tekstil, geri dönüşüm ve diğer sektörlerin faaliyet gösterdiği bölgemizde, doğrudan 5 binin üzerinde vatandaşımız istihdam ediliyor. Bunun yanı sıra, bölgemizde taşeron ve diğer iş kollarında dolaylı olarak çalışanlar da var. Türkiye'deki giysilik derinin yüzde 40'ını üreten Uşak Deri Karma OSB, en önemli yatırımlarını çevreye yapıyor. Arıtma tesisimizi güçlendirdik ve şu anda katı atıklarla ilgili proje çalışması başlattık. Zafer Kalkınma Ajansı ile uyguladığımız bütün projelerin genelinde çevre var. Ayrıca bölgedeki sanayiciye daha kaliteli hizmet vermek ve vizyonu geliştirmek için de ARGE çalışmalarına ağırlık veriyoruz" dedi. Akif Küplemez, kentte üniversite-sanayici-öğrenci sac ayağını da kurduklarını belirterek, "Biz bu kentin daha ileriye gitmesini istiyoruz. Bu anlamda kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve eğitim bazında faaliyet gösteren kuruluşların el ele olmasından yanayız. Uşak'a ortak akılla hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

UŞAK, DERİ VE TEKSTİL İLE EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Uşak Valisi Seddar Yavuz, kentteki deri ve tekstil üretiminin ülke ekonomisine katkı sağladığını ifade etti. Vali Seddar Yavuz, "İlimizdeki bu sektörlerin iyi bir noktada olduğunu biliyorum. İstihdam açışından önemli bir ağırlığı bulunan bu sektörlerin, kalite ve kapasite açısından daha iyi seviyelere geleceğine de inanıyorum. Valilik olarak Uşak'ta ortak akıl birliğini sağlayacağız. Sanayicimiz, esnafımız, yerel idareciler ve kamu kurumlarında görev yapanları ortak akılda buluşturacağız. Amacımız Uşak halkının refah seviyesini artırmak ve sorunlarını çözmek için canla başla çalışacağız" şeklinde konuştu. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak Deri Karma Osb'den Vali Yavuz'a Hayırlı Olsun Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement