Uşak'ta TBMM Başkanı Kahraman'a Tepki - Son Dakika
Güncel

Uşak'ta TBMM Başkanı Kahraman'a Tepki

Uşak\'ta TBMM Başkanı Kahraman\'a Tepki

Tbmm Başkanı İsmail Kahraman'ın tartışma yaratan 'Yeni anayasada laiklik maddesi olmamalı' sözlerine Uşak'ta Eğitim Sen, CHP, ADD ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleri düzenledikleri eylemle tepki gösterdi.

26.04.2016 22:34

Tbmm Başkanı İsmail Kahraman'ın tartışma yaratan 'Yeni anayasada laiklik maddesi olmamalı' sözlerine Uşak'ta Eğitim Sen, CHP, ADD ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleri düzenledikleri eylemle tepki gösterdi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen eyleme katılan Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, ADD Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yöneticileri ile parti ve sendika üyeleri TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 'Yeni anayasada laiklik maddesi olmamalı' sözlerine tepki gösterdi. Kahraman'ı istifaya davet eden grup adına açıklama yapan Yavaş, "Meclis Başkanı Kahraman sözleriyle şeriata açık çağrı yapmıştır. Meclis Başkanı'nın bu sözleri, siyasi iktidarın 14 yıldır başta eğitim olmak üzere, toplumsal yaşamın bütün alanlarında oluşturmaya çalıştığı "tek din, tek mezhep" anlayışına dayalı toplum modelinin anlaşılması açısından ibret vericidir. Yıllardır halkın dini duygularını sömürerek, hemen her alanda inanç istismarı yaparak hareket edenlerin laiklik fikrinden rahatsızlık duyması hiç şaşırtıcı değildir. AKP'nin dinselleştirme politikaları, bugüne kadar toplumda yaratılan eşitsizlikleri ve ayrımcılığı daha da derinleştiren politikaların hayata geçirilmesine yardımcı olmuştur" dedi.

'LAİKLİK ÇOCUKLARA TACİZİ ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞANLARA KARŞI MÜCADELEDİR'

Laikliği çocukların Ensar karanlığından kurtulması olarak nitelendiren Yavaş, "Laiklik, kadınların özgürlüğüdür. Laiklik, dinin siyasal alana taşınarak sömürünün, yolsuzluğun örtüsü haline getirilmesine son verilmesidir. Laiklik, Uşak'ın Karahallı İlçesi'ndeki Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Veyis Turan Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören kız öğrencilere tacizi örtbas etmeye çalışan zihniyetlere karşı mücadeledir. Türkiye'de dinselleştirme politikaları öyle bir boyuta ulaşmıştır ki; işçi cinayetlerinden kadın katliamlarına, çocuk tecavüzlerinden hırsızlığa, yağmaya ve talana kadar her türlü soruna karşı dinsel referanslar kalkan edilmek istenmektedir. Böylesi bir tablo içerisinde Meclis Başkanı'nın açıklamaları, mezhep çatışmalarına varabilecek biçimde halkın farklı kesimlerini birbirine karşı kışkırtmanın, devletin bu uğurda açıkça görev alması gerektiğinin somut ifadesi olmuştur" dedi.

'ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ'

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 'Yeni anayasada laiklik maddesi olmamalı' sözlerinin AKP'nin anayasa değişikliği gayesini ortaya koyduğunu öne süren Yavaş, "Bizler buna asla izin vermeyeceğiz. Bu ülkenin ilerici, demokrat, yurtsever, devrimcileri olarak, eşitsizliği ve ayrımcılığı savunan, laikliği tehdit ve engel olarak gören TBMM Başkanı'nın görevinin başında bulunmasını kabul etmiyor, kendisini derhal istifaya davet ediyoruz. Bizler Atatürk'ün 'Laiklik Geleceğimizdir' sözüyle yola çıkan bir toplumun bağrında yeşeren özgürlükçü, aydınlanmacı birikimi birleştirerek laikliği savunacağız ve savunmaya devam edeceğiz. Hükümetin, 'tek tipçi' tüm politikalarına karşı laik, eşit, özgür ve demokratik bir yaşam mücadelesindeki kararlılığımız ve ısrarımız sürecektir" diye konuştu.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

- Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak'ta TBMM Başkanı Kahraman'a Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement