Üsküp'te Aşk-ı Nebi Oratoryo Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Üsküp'te Aşk-ı Nebi Oratoryo Coşkusu

Dha DIŞ HABER – Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Makedonya Filarmoni Orkestrası ve Makedonya Opera ve Balesi Korosu, Şef Hakan Şensoy yönetiminde Aşk-ı Nebi Oratoryosu gerçekleşti.

29.09.2015 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER –

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Makedonya Filarmoni Orkestrası ve Makedonya Opera ve Balesi Korosu, Şef Hakan Şensoy yönetiminde Aşk-ı Nebi Oratoryosu gerçekleşti.

Makedonya Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, Halkbank AD Üsküp ve Yunus Emre Enstitüsü –Üsküp kurumların desteğiyle gerçekleşen oratoryomda Doç. Dr. Abbaz Yahya (neyzen), Elyesa Hasani (ud),Yar. Doç.Dr.Muharrem Hafız (kanun), Ahmet Şafak el İmam (def) ve ses sanatçısı Yar.Doç.Dr.Ubeydullah Sezikli yer aldılar.

Ubeydullah Sezikli'nin ezan okumasıyla başlayan programda icra ettiği ilahi ve kasideler dinleyenleri coşturdu.

Söz yazarı Artan Aslani'nin Fatos Limani tarafından bestelenen "Peygamber Efendimize duyulan Aşk" konulu eser dünyaca ünlü orkestra Şefi Maestro Hakan Şensoy yönetiminde Orkestra ve Koro tarafından icra edildi. Sunulan programdan memnun olan dinleyiciler, Hakan Şensoy' u ve programı icra eden sanatçıları dakikalarca alkışladı.

Program çerçevesinde ünlü Türk şairi Nurullah Genç'in "Yağmur" isimli eserinden bir bölümü de başarılı aktör Selim Kerim tarafından okundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Programdan görüntüler

detaylar

Haber – Kamera Eyüp SALİH – ÜSKÜP, ( DHA )

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üsküp'te Aşk-ı Nebi Oratoryo Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement