Uygur Türkleri İçin Toplanan İmza Kampanyası Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Uygur Türkleri İçin Toplanan İmza Kampanyası Sona Erdi

Uygur Türkleri İçin Toplanan İmza Kampanyası Sona Erdi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 5 Aralık 2014 tarihinde Uygur Türkleri için başlatılan imza kampanyası sona erdi.

18.01.2015 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 5 Aralık 2014 tarihinde Uygur Türkleri için başlatılan imza kampanyası sona erdi.

Kampanyanın sona ermesi sebebiyle yazılı bir basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Ayvalık Şube Başkanı Rasim Kayaş, kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti. Kayaş, "21. yüzyılda göz göre göre soykırıma tabi tutulan soydaşlarımızın asla yalnız olmadıklarını gösterdik. Tayland'daki soydaşlarımızın ülkemize getirilmesi için yapılan imza kampanyamız genelinde 35 milyon Uygur Türk'ünün tamamına olan desteğimizin ifadesi, Türk Dünyası'na olan sevdamızın eseridir. Müslüman Uygur Türkleri adeta var olma savaşı vermektedirler. Felaketler, tüm bu baskılardan ve işkencelerden dolayı anılarını, vatanlarını, akrabalarını geride bırakarak göç yolunu tutan soydaşlarımızın yakasını bırakmamaktadır. Kendi toprağında Kızıl Çin'in zulmüne uğrayan soydaşlarımız göç yollarında da açlığa, susuzluğa, hastalıklara karşı mücadele etmektedir. Çok açık olarak ifade ediyorum ki, içerde zulmün mümessili katil Çin, dışarıdaki zulmün mümessili ise Uygur Türkleri'ni sahipsiz bırakan kalbi taş kesmiş çehrelerdir" dedi.

Kayaş, "Doğu Türkistan bizim sevdamızdır. Doğu Türkistan bizden bir parçadır. Doğu Türkistan, Türk Milleti'nin medeniyet beşiğidir. Doğu Türkistan'da yaşayan soydaşlarımız da bizim can kardeşimizdir. Ülkü Ocakları ve Ülkücü Hareket oldukça kardeşlerimiz yalnız ve sahipsiz değildir. Sesimize ses veren, sessiz yığınlara inat mazlumun yanında saf tutan destekleriyle bu konudaki kararlılığımıza güç veren yüz binlerin umutlarının sinelerinde kalmasına müsaade etmeyeceğiz. kampanyamızda emeği geçen tüm vatandaşlara teşekkürlerimi bildiriyorum" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uygur Türkleri İçin Toplanan İmza Kampanyası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement