Vali Balkanlıoğlu: Araplar Ordu'ya Yatırım Yapmak İstiyor - Son Dakika
Güncel

Vali Balkanlıoğlu: Araplar Ordu'ya Yatırım Yapmak İstiyor

Vali Balkanlıoğlu: Araplar Ordu\'ya Yatırım Yapmak İstiyor

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye'de ilk kez denize dolguyla yapılan Ordu-Giresun Havalimanı ile birlikte Arapların yatırım için kente yöneldiğini söyledi.

15.10.2014 10:56

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye'de ilk kez denize dolguyla yapılan Ordu-Giresun Havalimanı ile birlikte Arapların yatırım için kente yöneldiğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, "Bölgemize son dönemde Arap yatırımcı ve Arap turist ilgisi artıyor. Araplar artık buraya gelip arazi talep ediyorlar" dedi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Gülyalı İlçesi'nde inşaatıı devam eden ve Nisan 2015'te açılması planlanan Türkiye'de ilk kez denize dolguyla yapılan Ordu-Giresun Havalimanı'nın hizmete açılmasıyla bölgeye ciddi oranda turist ve yatırımcı gelmesini beklediklerini söyledi. Son dönemlerde Ordu'ya Arap turist ve yatırımcıların ilgisinin arttığına dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, hizmet erbabının da İngilizce ve Arapça kurslar açarak buna hazırlıklı olması gerektiğinin altını çizdi. Arap yatırımcıların Ordu'da lüks villalar yaparak kente Arap turist getirmek istediğini, otel işletmeciliği, yayla evleri gibi yatırımlar için de arazi talebinde bulunduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, "Son dönemlerde bölgemize Arap yatırımcı ve turist ilgisi artıyor. Malum Karadeniz yemyeşil orman, diğer taraf masmavi kirlenmemiş deniz. Ordu 'mavi bayrak' sahibi bir kent. Buralar Araplar için, Ortadoğu'daki insanlar için son derece cazip. Suudi Arabistan, Katar gibi ülkelerden yatırımcılar buraya gelip arazi talep ediyorlar. Buralara lüks villalar yaparak kendi vatandaşlarını pazarlamak istiyorlar. Hem de otel sahibi olup bizzat kendileri burada otel işletmeciliği gibi yayla evleri gibi yatırım yapmak istiyorlar" dedi.

Ordu'nun turizm pastasından daha çok pay alması, Arap turistlerle kolay iletişim kurulması için İngilizce ve Arapça bilenlerin sayısında da artış olması gerektiğini, bunun için hizmet erbabının kurslar açmasını isteyen Vali Balkanlıoğlu şunları söyledi:

"Buradaki tesislerde barınma, gezme, yaylaları görmek istiyorlar. Aşağıda 40 derece sıcaklık hüküm sürdüğünde yukarıda yaylalarda 10 derece serinliği yaşama, yağmur ve kar görme gibi taleplerle buralara geliyorlar. Bu konuda epey artış var. Biz de vatandaşlarımızın buna hazırlıklı olmalarını, buna uygun yatırımlar yapmalarını, gerektiğinde ortaklık kurmalarını istiyoruz."

Vali Balkanlıoğlu, bu yıl ise kenti 7 bini Arap, 20 bini yabancı olmak üzere yaklaşık 250 bin turistin ziyaret ettiğini, Ordu-Giresun Havalimanı'nın hizmete açılmasıyla bu rakamın katlanarak artmasını beklediklerini de sözlerine ekledi. - Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Balkanlıoğlu: Araplar Ordu'ya Yatırım Yapmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement